Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

το γονίδιο του αριστερού«Ενας τρίτος Παπανδρέου πρωθυπουργός θα ήταν μια αποτυχία της σοσιαλιστικής μας πολιτικής.Οχι, δεν θα το ήθελα. Θα έλεγα ότι παλεύοντας για έναν σοσιαλισμό, για αλλαγή νοοτροπίας και αλλαγή στάσης στα κοινωνικά προγράμματα το να γίνει ένας τρίτος Παπανδρέου πρωθυπουργός θα ήταν μια αποτυχία της σοσιαλιστικής μας πολιτικής».

Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στις 8.12.1985 στην «Κυριακάτικη»

...το γονίδιο του αριστερού ανακάλυψε το Χάρβαρντ μέσα στα λερωμένα σώβρακα του Φίδα-Πήδα,
του Φίδι-Πήδη ή του Φιδιπήδα ή όπως αλλοιώς τον λένε τον "άχρηστο" ...

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

ο ψεύτης...... «Δεν δέχθηκα καν συζήτηση για αναστολή του δικαιώματος ψήφου. Αντιταχθήκαμε ευθέως στην πρόταση αυτή. Είναι απαράδεκτη κάθε συσχέτιση δημοσιονομικού προβλήματος μιας χώρας με το δικαίωμά της στην ψήφο».

«Μια τέτοια απόφαση», συμπλήρωσε, «θα έπληττε βαθιά το δημοκρατικό δικαίωμα των εθνών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία έχει μια παράδοση δημοκρατίας, την οποία θέλαμε να ενισχύσουμε και όχι να υπονομεύσουμε».

Σκληρή μάχη, απρόσμενες συμμαχίες

Ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ήταν η δική του παρέμβαση που τροποποίησε τις θέσεις πολλών ευρωπαίων ηγετών έναντι της γαλλογερμανικής εισήγησης:

«Σκεφθείτε, είπα, τις συνέπειε και το τι σημαίνει να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από μία χώρα. Αυτό δεν είναι κάτι αόριστο. Εχει άμεση σχέση με τα συμφέροντα κάθε χώρας. Και αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Για παράδειγμα να μην μπορεί η Ισπανία και η Πορτογαλία να έχουν λόγο για τις σχέσεις τους με τις χώρες της Βορείου Αφρικής ή οι χώρες της Βαλτικής με τη Ρωσία. Μετά από τη δική μου τοποθέτηση κατανόησαν, ευτυχώς, πολλές χώρες τον κίνδυνο και εκεί ίσως άλλαξαν οι συσχετισμοί στη συζήτηση που μας έφεραν το τελικό αποτέλεσμα».

«Παραμένουμε ευάλωτοι»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Παπανδρέου δεν φάνηκε να συμμερίζεται ότι τα όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη περί πρόωρων εκλογών, επέσπευσαν την πολιτική αστάθεια ή στάθηκαν αιτία να εκτοξευθούν τα spread:
«Το ότι ανέβηκαν τα spread δείχνει το πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας σε κινήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια», είπε ενώ κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη παρουσία του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη είπε: «Θα ήθελα αυτά που λέει στο εξωτερικό να τα λέει και στο εσωτερικό, με την ίδια γλώσσα».

«Δεν αφορά εμάς ο μηχανισμός ελεγχόμενης πτώχευσης».

Στο ερώτημα εάν η για το ενδεχόμενο δημιουργίας μηχανισμού ελεγχόμενης πτώχευσης έγινε σε άμεση αναφορά με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός κατέστησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι «κάτι τέτοιο δεν αφορά την χώρα μας» και πως η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις ευθύνες των τραπεζών και τη συμμετοχή τους στην δημιουργία της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε εκ νέου φρένου σε κάθε ανάλογο σενάριο λέγοντας ότι με όσους ηγέτες συναντήθηκε και συζήτησε ουδείς έθεσε τέτοιο θέμα.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική επικαιρότητα και την αντιπαράθεση με την Νέας Δημοκρατία για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι ζητά «ψήφο ευθύνης» συμπληρώνοντας ότι: «Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη ώστε να προχωρήσει η χώρα στις μεγάλες αλλαγές που θα είναι τελικά ευεργετικές για τη χώρα και τους Έλληνες».

«Νίκη ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης»

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε σημαντική νίκη τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας στην Ευρωζώνη. «Πρόκειται για μια σημαντική ψηφίδα στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση», ανέφερε χαρακτηριστικά,

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, μπορούμε να διαπραγματευόμαστε ισότιμα, πείθονται οι εταίροι μας από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας».


...και καταλήγει...

«Είναι ξεκάθαρο πως η αφαίρεση ψήφου, εάν τελικά υιοθετηθεί ως μέτρο, θα αφορά μόνο ψηφοφορίες επί δημοσιονομικών θεμάτων» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

«Απαράδεκτη η αναστολή ψήφου»
...μάθετε για την...
συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

και σιωνιστής και δωσίλογος...ακόμη ένας δωσίλογος
συνεργάτης και κολλητός
του Γεωργίου Παπανδρέου του γέρου του Τσολάκογλου
και του Μητσοτάκη

(των σιωνιστών και των αγγλοσαξώνων δηλαδή)


ο παιδαγωγός - συγγραφέας - εκδότης Χάρης Σ. Πάτσης

Έφυγε από τη ζωή, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, σε ηλικία 97 ετών.


- ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ

η

ΔΡΑΓΩΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 1963/64

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΑΣ TΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ Ο ΓΕΡΟΣ δηλαδή,

ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -


Ο Χάρης Σ. Πάτσης, γεννήθηκε στο Δήμο Θεσπρωτικού Πρεβέζης, σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή - Έδρα Παιδαγωγικής ενώ στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του παρακολούθησε παράλληλα μαθήματα, στην Πάντειο και στη Γαλλική Ακαδημία.

Χρημάτισε Αριστίνδιν Εκπαιδευτικός Σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Διευθύνων Σύμβουλος του «Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδος», ενώ τιμήθηκε με το Α' Χρυσό Μετάλλιο Παιδείας, για τη συνεισφορά του στην άνοδο του πνευματικού επιπέδου του ελληνικού λαού.

Οι εκδοτικές δραστηριότητες του ξεκίνησαν το 1945, με την ίδρυση του ομώνυμου εκδοτικού οργανισμού, ο οποίος εξέδωσε μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών έργων και την 24τομη «Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια», την οποία αργότερα επέκτεινε σε 36τομη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο παιδαγωγός, συγγραφέας, εκδότης Χάρης Σ. Πάτσης γεννήθηκε στις 30 Ιουνίου 1913. Είναι µια κορυφαία µορφή ανάµεσα στον πνευµατικό, λογοτεχνικό και εκδοτικό κόσµο της σύγχρονης Ελλάδας. Κατάγεται από το Δήµο Θεσπρωτικού Πρέβεζας (Λάκκας Σουλίου, Ηπείρου). Το 1933 αποφοίτησε από το Διδασκαλείο Ιωαννίνων. Το 1939 αρίστευσε στις εισαγωγικές εξετάσεις για την πανεπιστηµιακή µετεκπαίδευση (Φιλοσοφική Σχολή - έδρα Παιδαγωγικής) και το 1946 1*πήρε το δίπλωµά του µε άριστα. Κατά το διάστηµα των πανεπιστηµιακών σπουδών του εγγράφηκε, παράλληλα και παρακολούθησε µαθήµατα στην Πάντειο και στη Γαλλική Ακαδηµία. Ταυτόχρονα δηµοσιογραφούσε από τις στήλες του ηµερήσιου και περιοδικού Tύπου και έδινε διαλέξεις στα διάφορα µορφωτικά ιδρύµατα της πατρίδας µας µε θέµατα κυρίως παιδαγωγικά, ιστορικά, λογοτεχνικά, κοινωνικά. Η δραστηριότητά του στα κατοπινά χρόνια και ως σήµερα µπορεί να συνοψισθεί στα εξής:

Το 1945 1* ιδρύει τον οµώνυµο εκδοτικό οργανισµό και µέχρι το 1956 συγγράφει, εκδίδει και κυκλοφορεί τη µηνιαία φιλοσοφική και παιδαγωγική επιθεώρηση «Νέο Σχολείο - Νέα Παιδαγωγική», τα περιοδικά «Παράδεισος του Παιδιού», «Ελεύθερα αναγνώσµατα», τις πασίγνωστες «Πατριδογνωσίες» του και την 28τοµη «Εγκυκλοπαίδεια των Νέων» (Μ.Ε.Ν.), την πρώτη ελληνική εγκυκλοπαίδεια, που συντάχθηκε εξ ολοκλήρου στη Δηµοτική γλώσσα. Τον ίδιο καιρό συγγράφει, ολοκληρώνει και εκδίδει ολόκληρη σειρά σχολικών βιβλίων (αριθ. 48 τίτλους), τα οποία εγκρίνονται από το Εκπαιδευτικό Συµβούλιο, και για πολλά χρόνια γαλούχησαν την ελληνική νεότητα.

Κατά τα επόµενα χρόνια 1956-1959, συνεχίζεται η αλµατώδης άνοδος του Χάρη Πάτση σε όλους τους τοµείς της πνευµατικής και εκδοτικής δραστηριότητας. Περιοδεύει σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και δίνει διαλέξεις σε παιδαγωγικά συνέδρια, σε µορφωτικούς συλλόγους και σε εκπολιτιστικά σωµατεία.

1960-1962. Εκδίδει το περίφηµο «Λεξικό της Δηµοτικής» και αποκτά έτσι για πρώτη φορά η Νεοελληνική γλώσσα το λεξικό της. Μέχρι τότε υπήρχε η «Γραµµατική» του Μανώλη Τριανταφυλλίδη και η «Νεοελληνική Σύνταξη» (Συντακτικό) του Αχιλ. Τζάρτζανου. Ο Χάρης Πάτσης µε το «Λεξικό της Δηµοτικής» συµπλήρωσε το κενό και πρόσφερε το κλειδί που έλειπε, για την ορθή χρήση της Νεοελληνικής γλώσσας. Το λεξικό αυτό βοήθησε να κυκλοφορήσουν στη συνέχεια και τα επίτοµα λεξικά της Αρχαίας και της Καθαρεύουσας, µε την ερµηνεία των ληµµάτων τους στη Δηµοτική. Τα τρία αυτά λεξικά ενσωµατώθηκαν, κατά τα επόµενα χρόνια, στη σειρά «Δέκα επίτοµα Λεξικά (γλωσσικά, επιστηµονικά, τεχνολογικά)».

1963-1964. Χτίζει µε δικές του δαπάνες καλλιµάρµαρο σχολικό διδακτήριο και το δωρίζει στη γενέτειρά του Θεσπρωτικό Πρέβεζας. Στα εγκαίνια που έγιναν (8-11-1964) κατά την παράδοση και έναρξη της λειτουργίας του Σχολικού Διδακτηρίου Θεσπρωτικού (Δωρεά Χάρη Πάτση), ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου µε ολόκληρο το Υπουργικό Συµβούλιο παρέλαβε το Διδακτήριο υπό την ιδιότητα του Υπουργού Παιδείας και απένειµε δηµόσια στον Χάρη Πάτση το για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής παιδείας καθιερωθέν «Α΄ Χρυσούν Μετάλλιον Παιδείας». Τον ίδιο µήνα ο τότε υφυπουργός Παιδείας Λουκής Ακρίτας διορίζει τον Χάρη Πάτση ως αριστίνδην Εκπαιδευτικό Σύµβουλο στο υπό ίδρυση Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Διευθύνοντα Σύµβουλο του «Γενικού Συµβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδος».

1965. Εκδίδει τα «Λεξικά Ξένων Γλωσσών» (8 τόµοι) και τη σειρά «Μαθαίνω Ξένες Γλώσσες» (4 Μέθοδοι ανά δύο Λεξικά Αυτοδιδασκαλίας Ξένων Γλωσσών: Αγγλικής, Γαλλικής, Γερµανικής, Ιταλικής). Για πρώτη φορά η Νεοελληνική γλώσσα παίρνει τη θέση της στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών και διώχνει τα «ία» και τα «ωά», την «υλακή» και τον «ήλο», δίνοντας τη ζωντάνια της (ζουµπούλια, αβγά, γάβγισµα, καρφί) και ανοίγοντας έτσι το δρόµο στην ελληνική νεότητα να προχωρήσει στις σπουδές της και να κατακτήσει άνετα και µε παιδαγωγικό τρόπο όλες τις βασικές και απαραίτητες ξένες γλώσσες.

1966-1971. Ο Χάρης Πάτσης κυκλοφορεί το µεγάλο «έργο της ζωής του» –όπως το αποκαλεί– τη «Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια», σε 24 µεγάλους και ογκώδεις τόµους µε 22.000 δίστηλες σελίδες.

Από τον ίδιο χρόνο αρχίζει η πιο δραστήρια περίοδος της ζωής του Χάρη Πάτση. Εκδίδει, επιµελείται, εποπτεύει και κυκλοφορεί: εγκυκλοπαίδειες κάθε λογής, λεξικά, ιστορικά, γεωγραφικά, λογοτεχνικά έργα, όπως είναι η «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» (12 τόµοι), η «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Παγκόσµιας Λογοτεχνίας» (12 τόµοι), τα «Άπαντα Θρησκειών» (12 τόµοι), η σειρά «Βιβλιοθήκη της Σύγχρονης Γυναίκας» (18 τόµοι) και η περίφηµη έκδοση «Αθήνα - Ελλάδα - Κόσµος» («Ιστορία - Πολιτισµός», 5 τόµοι, «Γεωγραφία - Τουρισµός», 5 τόµοι και «Πατριδογνωσία» 10 τόµοι).

Ταυτόχρονα σε όλη αυτή την περίοδο, οργανώνει Κινητές Εκθέσεις σε κατάλληλα διασκευασµένα πούλµαν (τα οποία περιοδεύουν σε όλες τις επαρχίες και επισκέπτονται και τα πιο απόµακρα χωριά) συµµετέχει στις πανελλήνιες εκθέσεις Θεσσαλονίκης, Ζαππείου κλπ. και στο τέλος αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στις µεγάλες διεθνείς εκθέσεις βιβλίου: Λονδίνου, Βρυξελλών, Φραγκφούρτης, Σικάγου, κλπ.

1972-1976. Συνεχίζεται µε τον ίδιο ανοδικό ρυθµό η συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητα του Χάρη Πάτση. Στο χρονικό αυτό διάστηµα παρουσιάζει τις νέες εκδοτικές δηµιουργίες του «Άπαντα Νεοελλήνων Κλασικών» (24 τόµοι), τα «Αριστουργήµατα της Παγκόσµιας Παιδικής Βιβλιοθήκης» (100 τόµοι), τα «Άπαντα Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων» µε δόκιµες µεταφράσεις στη ζωντανή δηµοτική (έχουν κυκλοφορήσει ως σήµερα 106 τόµοι µε τελικό προϋπολογισµό 150 τόµους).

Στο τέλος του 1976 ο Χάρης Πάτσης, µε την ευκαιρία της νέας εκπαιδευτικής µεταρρύθµισης, χάρισε στη σπουδάζουσα νεότητα δύο καινούργια βοηθήµατα: α) τη δεκαεξάτοµη έγχρωµη «Παγκόσµια Σχολική Εγκυκλοπαίδεια» (Junior’s) και β) την τριαντάτοµη τριµερή σειρά «Πως θα πετύχετε στις σπουδές σε όλες τις σχολικές βαθµίδες» (Γυµνάσιο - Λύκειο - Α.Ε.Ι.).

1978-1984. Ο Χάρης Πάτσης συνεχίζει ακούραστα την εκδοτική του δραστηριότητα. Επεκτείνει την 24τοµη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια (Ν.Ε.Ε.Π.) σε 36τοµη (ΝΕΜΕΠ), ένα έργο ασύγκριτο και ανεπανάληπτο, που καλύπτει ολόκληρο τον πνευµατικό χώρο του πανανθρώπινου επιστητού.

1985-1993. Επιµελείται και κυκλοφορεί τις νεώτερες εκδόσεις «Ελλάδα - Κόσµος 2000» (20 τόµοι), «Παγκόσµιοι Τουριστικοί Οδηγοί» (25 τόµοι) και «Μεγάλη Παγκόσµια Εγκυκλοπαίδεια 21ος αιώνας) σε 30 τόµους.

2005. Ο Χάρης Πάτσης συµπληρώνοντας 70 χρόνων πνευµατικής προσφοράς ολοκληρώνει το δεκάτοµο «Μεγάλο Πανλεξικό της Ενιαίας Γλώσσας» (Αρχαία, Αλεξανδρινής, Βυζαντινής, Μεσαιωνικής, Καθαρεύουσας και Νεοελληνικής Δηµοτικής), ανανεώνει, επεκτείνει και κυκλοφορεί σε Β΄ έκδοση και σε 24 τόµους τη «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» (Μ.Ε.Ν.Λ.), στους τόµους της οποίας περιλαµβάνονται, εκτός από τις βιογραφίες και πλούσια αντιπροσωπευτική ανθολόγηση όλων των νεοελλήνων λογοτεχνών, από το Βυζάντιο µέχρι σήµερα. Η Μ.Ε.Ν.Λ. είναι ένα µνηµειώδες έργο, το οποίο στολίζει τις βιβλιοθήκες των Ακαδηµιών και των διαφόρων πνευµατικών ιδρυµάτων, σε όλες τις χώρες της γης.

Εκτός από τα παραπάνω, ο Χάρης Πάτσης έγραψε και πολλά παιδαγωγικά συγγράµµατα και µερικά λογοτεχνήµατα. Από τα παιδαγωγικά και διδακτικά του έργα σηµειώνουµε τα: «Τα Κέντρα ενδιαφέροντος και η Συγκεντρωτική διδασκαλία στη θεωρία και την πράξη», «Η πρώτη ανάγνωση και γραφή µε την ιδεοπτική µέθοδο», «Τα πρότυπα Σχολεία και τα Νέα Προγράµµατα», «Η Διδακτική του Σχολείου Εργασίας σε όλες τις σχολικές βαθµίδες», «Το σηµερινό Σχολείο και το Σχολείο του µέλλοντος» και πολλά άλλα παιδαγωγικά συγγράµµατα. Μετέφρασε δε από τα Γαλλικά τα έργα του διάσηµου ψυχολόγου της Γενεύης Εδουάρδου Κλαπαρέντ: «Ψυχολογία του παιδιού και Πειραµατική Παιδαγωγική» (6 τόµοι) και «Λειτουργική Παιδαγωγική» (2 τόµοι). Εξάλλου, η αρθρογραφία του στο παιδαγωγικό περιοδικό «Νέο Σχολείο», που επί ολόκληρη εικοσαετία εξέδιδε και κυκλοφορούσε, µπορεί να συνοψιστεί σε πολλούς τόµους.

Επίσης, ο Χάρης Πάτσης µετέφρασε στη Δηµοτική και κυκλοφόρησε σε 8 τόµους την περίφηµη «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», του Κ. Παπαρρηγόπουλου, του ιδίου την «Παγκόσµια Ιστορία» (5 τόµοι) και την «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως» του Σπυρ. Τρικούπη (4 τόµοι).

Στον φιλοσοφικο-κοινωνιολογικό τοµέα, ο Χάρης Πάτσης έγραψε και κυκλοφόρησε τα βιβλία του:

1) «Σωκράτης, ο κολοσσός της παγκόσµιας φιλοσοφίας», 2) «Πλάτωνας, ο µεγάλος φιλόσοφος και κοινωνικός οραµατιστής», 3) «Αριστοτέλης, ο θεµελιωτής των Θετικών Επιστηµών», 4) «Κ. Παλαµάς ο στυλοβάτης του Δηµοτικισµού και κοινωνικός αναµορφωτής», 5) «Κοινωνιολογία και Κοινωνικά Συστήµατα», (έχει εισαχθεί ως διδασκόµενο µάθηµα στο Πανεπιστήµιο Αθηνών), 6) «Το Μέλλον του Σοσιαλισµού», 7) «Παγκοσµιοποίηση, το Κύκνειο Άσµα του Καπιταλισµού», 8) Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία – Προσωκρατική Φιλοσοφία, και 9) ετοιµάζει προς έκδοση το βιβλίο του «Παγκόσµια Αµφικτυονία, έτος 2205» µια προφητική κοινωνιολογική µυθιστορηµατική σύλληψη που, µε έδρα την Ελλάδα και τους Δελφούς, δίνει οριστική λύση, στο µεγάλο και άλυτο ως σήµερα κοινωνικό πρόβληµα που βασανίζει την ανθρωπότητα.

Σε ό,τι αφορά στον καθαρά λογοτεχνικό τοµέα ο Χάρης Πάτσης κυκλοφόρησε τα εξής βιβλία του:

1) «Πατριδογνωστικοί Αντίλαλοι» (ποίηση), 2) «Κυνηγώντας το Όνειρο» (αυτοβιογραφικό αφήγηµα), 3) «Το Παράθυρο του Ονείρου» (παιδικά διηγήµατα), 4) «Αγώνες και Αγωνίες - Για το Λαό και την Πατρίδα» (τ. Α΄), 5) «Αγώνες και Αγωνίες - Για το Παιδί και την Παιδεία» (τ. Β΄), 6) «Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» (πατριδογνωστικά κείµενα), 7) «Ταξιδεύοντας στον Κόσµο» (ταξιδιωτικά κείµενα), 8) «Η Γοργόνα της Ζερόπολης» (και άλλα διηγήµατα), 9) «Μαργιαλένα Κογεβίνα» (και άλλα διηγήµατα).

Και στον τοµέα της Σχολικής Παιδικής Βοηθηµατογραφίας, ο Χάρης Πάτσης, µόλις πρόσφατα, έγραψε και κυκλοφόρησε τη σειρά: «Μαθαίνω τη Γλώσσα µου» (7 βιβλία για τους µαθητές του Δηµοτικού), που περιλαµβάνουν και το περίφηµο «Ιδεοοπτικό Αλφαβητάριο», του Χάρη Πάτση, το οποίο εκδίδεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το 2008, ο Χάρης Σ. Πάτσης, προγραµµάτισε την ίδρυση της «Ακαδηµίας Ελλήνων Συγγραφέων - Λογοτεχνών» της οποίας οι σκοποί αναγράφονται λεπτοµερώς στον 15ο τόµο της Μ.Ε.Ν.Λ. (σελ. 279).

-συγκρίνετε τις ημερομηνίες με τα πολιτικά γεγονότα της εποχής-

(Για όσους επιθυμούν να αντλήσουν περαιτέρω στοιχεία για τη ζωή και το έργο του εκλιπόντος, αυτά διατίθενται σε ψηφιακή μορφή κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Ιστορικού Αρχείου του Κέντρου Ευρωπαϊκών Εκδόσεων Χάρη Τζο Πάτση – τηλ: 210/38 41 040 & 210/38 41 050 και http://www.patsis.net )

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

και οι δωσίλογοι και οι απατεώνες......και ο συρφετός του "Αρείου" του Πάγου του ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΥ...

-ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-


με πρώτους τους εισαγγελείς

θα καταδικαστούν
ως
"κατ' επανάληψιν συνεργοί του καθεστώτος"
δι'
- εσχάτην προδοσίαν -
-και για να μην ξεχνιώμαστε χρονιάρες μέρες-
...μόλις τους gapισε ο gap όλα τα θυμιθήκαν οι πράσινοι...
και
...τα πράσινα άλογα και τα πάρκα του λεκανοπεδίου και τον ΟΣΕ...

- Οικονομικά συμφέροντα εξυπηρετεί το ξήλωμα των γραμμών του ΟΣΕ
ενώ είναι πλασματικό κατά 90% το διαβόητο χρέος του,
σύμφωνα με καταγγελία των Οικολόγων Πράσινων,
που επέδωσαν εξώδικο στους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και στη διοίκηση του ΟΣΕ.
Για τη τελευταία τονίζουν ότι έχει ποινικές ευθύνες, αν δεν υπερασπίσει τα συμφέροντα του Οργανισμού.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, εννιά από τα δέκα περίπου δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ποσά που προβλέπονται ρητά από την ελληνική νομοθεσία των τελευταίων 40 χρόνων, ως οφειλές του κράτους προς το σιδηρόδρομο -

...περισσότερα στο...
Πολιτική απάτη τα ελλείμματα του ΟΣΕ

και

οχι στον φοβο,οχι στην δυστυχία,οχι στο πασοκ...
...και ο Σόρος στα νέα κόλπα...
δωσίλογος η προεδρία καε ασπόνδυλος...

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

οχι στον φοβο,οχι στην δυστυχία,οχι στο πασοκ...

ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.
ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΚΟΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
(ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1985)
...και ο Σόρος στα νέα κόλπα...


...και ο Ερντογκαν γυρίζει στα παλιά...

- τελικά όλοι οι χασισέμποροι λατρεύουν το μπατσόκ,γιατί άραγες..;

...όλοι οι μέντορες/προστάτες του γιωργάκι,Biden,Soros και υπόλοιποι...
έγιναν πλούσιοι και επώνυμοι από τα ναρκωτικά
και την συνεργασία με τον υπόκοσμο της μαφίας και της CIA.

Photographs by Max Becherer/Polaris, for The New York Times

Muhammad Ayud has grown cannabis in his village, Khwaja Gholak, since a crackdown on Afghan poppies. He, like many other farmers in Balkh Province, simply switched crops. Cannabis has been cultivated in the region for more than 70 years.

Τώρα βλέποντας ότι άλλοι
-βλέπε μεξικάνοι/κολομβιανοί/αφγανοί-
μαφιόζοι και "δικονόμοι">νομικοί
τους κλέβουν το ψωμί από το στόμα
ορύονται
για την απελευθέρωση της κάνναβης
Τζορτζ Σόρος: Νομιμοποιείστε την κάνναβη

...γνώμη του macedoine...
1.
άρση της απαγόρευσης για την χρήση ναρκωτικών ουσιών

2.
δήμευση των περιουσιών μέχρι δευτέρου βαθμού συγγενιας
και θανατική καταδίκη για τους εμπόρους του θανάτου
ΔΙΚΑΣΤΕΣ-ΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
και
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

3.

ισόβια καταναγκαστικά έργα και ευνουχισμό/στείρωση
για τους συνεργάτες τους
ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ και ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

δωσίλογος η προεδρία καε ασπόνδυλος...


- από τον φόβο του "ιού της αρβύλας" προσβληθής
ο πρόεδρος του σιωνιστικού καθεστώτος και μέντορ της δραγώνας
δεν τολμά να κατέβει σήμερα του Αγ. Δημητρίου στην θεσσαλονίκη -
...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ...
αυτοκάβδαλοι κορασίδαι

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

καλεεεέ....


( μπατσοκόσκυλο εν δράσει στις 21.00')
...σας το έχω ομολογήσει..;
- μόλις διαπίστωσα ότι gapιέται και ο Δίας,μόνον με 110 δις ευρό -
περισσότερα στο..:


ΜPASOK

...διακαναλική......ψηφίσε καλέτζι...
...ψήφισε διακαναλική...


( ...και μπίζνες και πολιτική... )
και
- τον κο. τεντε,
που ως συνήθως κοιμάται
ή
σώζει την υστεροφημία των αποθαμένων -


...είσαι μακάκας και το γνωρίζεις...

- ότι όλοι οι μικροκομματικοί συνδυασμοί
έχουν από δύο ή και περισσότερους καταπατητές δημόσιας γης -

..γι' αυτό ψήφισε το...

"μπλόκο καλετζίου"
...που τα έχει όλα...
- 22 τρακτέρ με πράσινα άλογα -
...this is his master voice from maximus capitol...
«Το Ξενία Καλετζίου Αχαΐας (ξενώνας «Ερύμανθος») (22 δωματίων – 43 κλινών)
και ο περιβάλλων αυτού χώρος συνολικής έκτασης 8.666 τ.μ.,
όπως αυτή εμφαίνεται υπό στοιχεία ΕΑΒΗΖΛΚΙΕΑ
στο υπ’ αριθμ. 162/28.5.2003 τοπογραφικό διάγραμμα
της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρεία»,
που δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση με το νόμο αυτό

στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως,
παραχωρείται στο κοινωφελές ίδρυμα
με την επωνυμία
«Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου».

Διακαναλική συνέντευξη θα παραχωρήσει σήμερα στις 9 μ.μ. ο ΓαΠ,
εν όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών
αλλά και υπό το φως της «εθνικής βαρύτητας» που ο ίδιος τους έδωσε τις τελευταίες μέρες.

Η διακαναλική θα δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου και συντονιστής θα είναι ο Γιώργος Πεταλωτής.

Η συνέντευξη θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει μιάμιση ώρα.
Τις ερωτήσεις στον ΓαΠ θα θέσουν 7 δημοσιογράφοι
από τα ιδιωτικά κανάλια και την κρατική τηλεόραση.

Ειδικότερα, και με τη σειρά που θα θέσουν τις ερωτήσεις θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι:
Ολγα Τρέμη από το Mega,
Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1,
Αιμίλιος Λιάτσος από το Star,
Ανδρέας Κωνσταντάτος από το Alter,
Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha,
Σία Κοζιώνη από το Σκάι
και
Προκόπης Δούκας από τη ΝΕΤ.

Στη συνέντευξη, η οποία θυμίζει προπαγάνδα του Γκαίμπελς,
ο ΓαΠ αναμένεται να εκθέσει την κατάσταση
στην οποία βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή θέτοντας ξανά το δίλημμα
«σωτηρία ή χρεωκοπία».για την συνέχεια εδώ


Ο ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!ΜΕ ΕΞΤΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΜΕΤΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΙΟΝΗ … ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΗ!

Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010

...ημέρα πένθους...


...για του μανδαρίνους της ΕΕ και το Υπουργείο Παιδείας...

-Παραιτήθηκε η Θάλεια Δραγώνα-


Η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θάλεια Δραγώνα αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή της μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή της να διδάσκεται ως προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση της κυρίας Δραγώνα θα γίνει δεκτή,
προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος
- του ατέλειωτου δωσιλογισμού και της προδοσίας των μπατσόκων -
που μπορεί να έχουν οι απόψεις της εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

opengov.gr

...από το...

zoomnews

η αλλοίωση του ακαδημαϊκού συστήματος διοίκησης...αστακός και μάλιστα πράσινος...«Ο θησαυρός ήταν άνθρακες»,
δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παναγιώτης Στάικος, και εξήγησε,
ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει αρχικά τους περιβαλλοντικούς όρους της επένδυσης φυσικού αερίου στον Αστακό, θεωρώντας ότι η επένδυση αυτή θα απασχολούσε περίπου 1.500 άτομα.
( ...καλά, για πόσο μαλάκες μας περνανε..; )
Η πραγματικότητα όμως είναι,
ότι θα απασχολούνταν τελικά 140 άτομα, από τα οποία τα 100 θα ήταν εξειδικευμένο προσωπικό ( ξένοι δηλαδή και τα υπόλοιπα 40 ρουφιάνοι του μπατσοκ).

Το χειρότερο, σύμφωνα με τον ίδιο,
είναι ότι η ενέργεια δεν θα χρησιμοποιούνταν για τις εγχώριες ανάγκες,
αλλά για τις ανάγκες της Ιταλίας.

Επομένως στον Αστακό θα έμενε μόνο η ρύπανση του περιβάλλοντος.
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

...να τον χαίρεστε...
Ποιος είναι ο Μιχάλης Τσαμάζ
Βιογραφικό με τα μέτρα και τα σταθμά της Mossad

- ούτε ο πρόερδος τηςISSWorld Greece που εκμεταλλεύεται
τα 2/3 των stages στην ελλάδα έχει τόσο πονηρό/ελλειπές βιογραφικό -

Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής της COSMOTE από το Σεπτέμβριο του 2007.

Εντάχθηκε στον Όμιλο ΟΤΕ το 2001, αναλαμβάνοντας σειρά θέσεων ευθύνης σε θυγατρικές εταιρίες του ΟΤΕ, όπως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE International, Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Globe. Παράλληλα, του είχε ανατεθεί η ευθύνη της παρακολούθησης της εξέλιξης του προγράμματος μετασχηματισμού της μητρικής εταιρίας στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας. Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της COSMOTE στο εξωτερικό.

Πριν την ένταξή του στον ΟΤΕ, ο κ. Τσαμάζ είχε αναλάβει διαδοχικά υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις σε πολυεθνικές εταιρίες στους τομείς του Marketing και των Πωλήσεων, αλλά και Γενικής Διεύθυνσης. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στη Vodafone Ελλάδος ως Εμπορικός Διευθυντής και αργότερα ανέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εμπορικών και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Από το 1991 έως το 1998 εργάστηκε στη Philip Morris, κατέχοντας διαδοχικά τις θέσεις του Διευθυντή Marketing Ελλάδος και Ισραήλ, του Διευθυντή Πωλήσεων Ελλάδος και του Διευθυντή Ανάπτυξης Πωλήσεων Ανατολικής Ευρώπης, υπεύθυνου για 16 χώρες.

Ο κ. Τσαμάζ είναι παντρεμένος με δύο παιδιά και κατέχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του New Brunswick του Καναδά.
Ο Μιχάλης Τσαμάζ νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ

ατέλειωτος δωσιλογισμός και προδοσία


-οπαδοί του πασόκ
από την Θράκη
(
Dragona's Club)

και το Λεκανοπέδιο
(
Diamantopoulou Guys)

υποδέχονται τον Ερντογκαν στην Αθήνα -

FOTO:
Mpatsokospress ltd. International
Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική «Χουριέτ»,
σύμφωνα με διπλωμάτες, δεν υπάρχει η προσδοκία μίας άμεσης λύσης σε τέτοια προβλήματα, ακόμη και αν οι πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν άφηναν μία «νότα» ελπίδας.

«Δεν επιθυμούμε (στρατιωτικές) πτήσεις πάνω από τα νησιά (του Αιγαίου), δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» την Τετάρτη, ζητώντας να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός μέσω μίας κοινής προκαταρκτικής συμφωνίας και μία σειρά προτάσεων που θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση.

Για τον τρόπο του συμβιβασμού, ο Ερντογάν πρότεινε να προσκληθεί το ΝΑΤΟ και να παρατηρήσει πώς τα αεροσκάφη των δύο χωρών χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο από τότε που αμφότερες έγιναν μέλη της Συμμαχίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ενίσχυση της πολιτικής εμπλοκής στις προσπάθειες να προετοιμάσει το έδαφος για τη λύση στα προβλήματα των δύο πλευρών θα είναι η δεύτερη πρότασή του.

Μία άλλη πρόταση από τον σύμβουλο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είπε σε συνέντευξη στην Αθήνα, ότι η Τουρκία μπορεί να ακυρώσει το «casus beli», εάν η Ελλάδα αποσύρει πιθανά σχέδια για επέκταση των χωρικών της υδάτων 12 ακόμη μίλια.

Την πρόταση αυτή ακολούθησαν εκκλήσεις από την Τουρκία να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο, ώστε αμφότερες να επωφεληθούν από τον τουρισμό στην περιοχή.

Πέρα από τον τουρισμό, οι δύο χώρες μπορούν επίσης να αρχίσουν επιχειρήσεις γεωτρήσεων για να εξερευνήσουν πιθανά αποθέματα υδρογανανθράκων.

Οπως αναφέρει η Χουριέτ, αυτό που καθιστά τις ιδέες περισσότερο σημαντικές, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία έχει βγάλει την Ελλάδα από τη λίστα της «απειλής», το Εγγραφο της Εθνικής Πολιτικής Ασφάλειας, την ευρέως γνωστή ως «Κόκκινη Βίβλο».

Χουριέτ: «Με φρέσκιες ιδέες ο Ερντογάν στην Αθήνα»

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

ice..ice..baby...αντί να δικαιώσει μάνες και ανήλικα παιδια
που λειώνουν στις φυλακές και στις παράγκες...
αντί να κλείσει στα κάτεργα όλους τους

απατεώνες κι' επίορκους
της gap-o-κυβέρνησης και του κυνοβουλίου
gapίθηκε από μόνος του,και μάλιστα τελείως
...ο σύλλογος με τα γουνάκια...
και την ντετερμινιστική
(σιωνιστική-φασιστική)
ονομασία και οντολογία
"άρειος πάγος"

...και ορίστε το αποτέλεσμα..:

Αθήνα - Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αθώους έκρινε ο Άρειος Πάγος τους καταδικασθέντες σε θάνατο κατά τη «Δίκη των Έξι» μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μετά από αίτηση του εγγονού ενός από τους καταδικασθέντες για αναψηλάφηση της Δίκης.

Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του τέως Πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος σε ηλικία 68 ετών καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία και εκτελέστηκε, ακύρωσε την απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών του 1922 και έπαυσε την ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το 1922 παραπέμφθηκαν στο Έκτακτο Επαναστατικό Στρατοδικείο Αθηνών οι πρώην πρωθυπουργοί Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Νικόλαος Στράτος, οι υπουργοί Νικόλαος Θεοτόκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Ξενοφών Στρατηγός, Μιχαήλ Γούδας, και ο αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης Γεώργιος Χατζηανέστης και τους επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου στους Χατζηανέστη, Γούναρη, Στράτο, Πρωτοπαπαδάκη, Μπαλτατζή και Θεοτόκη και ισόβια δεσμά στους Γούδα και Στρατηγό ως υπεύθυνους για τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Δίκης των Έξι»

μπατσοκοκλέφτικα και καλαματιανά
...ένα παράδειγμα για το πως ο ψυχάρης συγκαλήπτει τα κλεψιμέϊκα
του γιωργάκι και του σαμαράκι...


...η μπατσοκοείδηση...

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ύστερα από έξι χρόνια διαδικασίας έκρινε αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 24 του Συντάγματος) τη νομοθετική ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα χαρακτηρισμού μιας περιοχής, ανεξαρτήτως αν είναι εντός ή εκτός σχεδίου, ως Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) χωρίς να έχει προηγηθεί συνολικός χωροταξικός σχεδιασμός. Με το σκεπτικό αυτό το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (πρόεδρος ο συνταξιοδοτηθείς κ. Γ. Παναγιωτόπουλος ) δικαίωσε οικοπεδούχους (είναι ιδιοκτήτες 17,5 στρεμμάτων) των περιοχών Ρωμανού και Πύλου Μεσσηνίας οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της από 11.10.2004 απόφασης των υφυπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης. Με την τελευταία αυτή απόφαση κηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων, συνολικού εμβαδού 260.336 τ.μ., υπέρ και με δαπάνες της Ανώνυμης Εταιρείας Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας, στις περιοχές Ρωμανού και Πύλου, για τη δημιουργία ΠΟΤΑ. Στην εν λόγω περιοχή έχει κατασκευαστεί μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα με εγκαταστάσεις γκολφ κτλ., που ήδη λειτουργεί.

...η είδηση άνευ λογοκρισίας και προπαγάνδας...

Δημοσιεύτηκε χθες η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας,

η οποία είχε κρίνει σε διάσκεψη τον Ιανουάριο του 2008

ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου 2545/97,

- ΜΠΑΤΣΟΚΟΚΛΕΦΤΙΚΗ -

με βάση την οποία χωροθετήθηκε σκανδαλωδώς η Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στη Μεσσηνία.


Η αποχή είναι η ψήφος υπέρ της Ελλάδας