Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

η αννούλα και ο πανάρετος των δωσιλόλων

Από την Βόρειο Ηπειρο μέχρι την Γαυδοπούλα η διά βίου αμάθεια και εκμετάλλευση
των πολιτών, από τους κατσικοπόδαρους του καθεστώτος.

Με μια ακόμα δημοσκόπηση, η κυβέρνηση επιδιώκει να εμφανίσει ότι οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές και οι σπουδαστές συμφωνούν με τις αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία. Χτες, το υπουργείο Παιδείας «μοίρασε» μια δημοσκόπηση για τη «Διά Βίου Μάθηση», μπροστά και στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της «Διά Βίου Μάθησης» (ΣΕΒ, ΓΣΕΕ κ.ά.), τις εργασίες του οποίου θα «ανοίξει» ο πρωθυπουργός, την επόμενη Τρίτη.

Νέα ρουκέτα Πάγκαλου

Με τη «Δια Βίου Μάθηση» επιδιώκεται να συγκαλυφθεί η ανεργία, με τη συμμετοχή των ανέργων σε προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, ενώ, παράλληλα, επιδιώκεται η οποιαδήποτε σχέση του εργαζόμενου με τη γνώση να συνδέεται ολοκληρωτικά με το συμφέρον των εργοδοτών.

Πρόκειται για σχέδιο διάλυσης της Παιδείας, αφαίρεσης κάθε δικαιώματος στη μόρφωση και την επιβολή μιας «νέας» κατάστασης, όπου οι εργαζόμενοι θα ζουν μόνο για να κάνουν «συλλογή» πιστοποιητικών και βεβαιώσεων, με την ελπίδα πως θα τους προσλάβει κάποιος εργοδότης ή θα διατηρήσουν τη δουλειά τους. Ορισμένα στοιχεία από τη δημοσκόπηση του υπουργείου Παιδείας αποδεικνύουν ότι εργαζόμενοι (που υποτίθεται ότι είναι «συντριπτικά υπέρ του θεσμού», όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα της δημοσκόπησης!) όχι μόνο δε γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, αλλά έχουν τελείως άλλη αντίληψη για το περιεχόμενό της:

  • 37% δηλώνει «όχι και τόσο ενημερωμένο» και το 34% «καθόλου ενημερωμένο».
  • Η συντριπτική πλειοψηφία συνδέουν περισσότερο τη Διά Βίου Μάθηση με την ευχαρίστηση που προσφέρει η διαδικασία εκμάθησης των πραγμάτων (91%) και την ολοκλήρωση της προσωπικότητας (84%). Η Διά Βίου Μάθηση της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με τα παραπάνω!
  • Οι περισσότεροι αναγνωρίζουν σήμερα ως Διά Βίου Μάθηση την παρακολούθηση σεμιναρίου για τη δουλειά τους και την εκμάθηση ηλεκτρονικού υπολογιστή από κάποιον ειδικό.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Προώθηση της διά βίου αμάθειας και εκμετάλλευσης


Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ο νέος διαδικτυακός τόπος του Υπουργείου
www.minedu.gov.gr
τέθηκε σε λειτουργία.
Ο παρών τόπος έπαυσε να ενημερώνεται αλλά θα συνεχίσει
να λειτουργεί μέχρι την ολοκλήρωση της μετάπτωσης των
δεδομένων του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου