Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

οι φίλοι του καθεστώτος από το 1960

...ή...
- ποιοί κατάπιαν τα 160.000.000 δολ
( για να μην διαφωνήσουν στην απαλλαγή του Μαχ Μερτενς )

Israel Has Cost The USA $1.6 TRILLION Since 1973

των υποτιθέμενων δανείων
που τραγουδάει η μέρκελ και τα φερέφωνά της στην επικράτεια -



...αν δεν μας πιστεύετε ρωτήστε
στην εβραϊκή κοινότητα,στην εξαρχία,
στο ινστιτούτο goethe, στο καζίνο
ή
στο αμερικανικό προξενείο της θεσσαλονίκης...




« …Το απαρτχάιντ είναι εδώ. Υπάρχει μία σειρά ισραηλινών νόμων που ισχύουν για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Οχθη και άλλη για τους Εβραίους στη Δυτική Οχθη....

[ Ένας νέος νόμος στο Ισραήλ, καθιστά ποινικό αδίκημα τον εορτασμό, που οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν «Νάκμπα», ή «καταστροφή» της χώρας τους (της ύπαρξής τους), λόγω της δημιουργίας του σιωνιστικού κράτους το 1948. Η Κνεσέτ, το κοινοβούλιο του Ισραήλ, έχει περάσει "Σχέδιο Νόμου Για Τη Νάκμπα " μετά από μία μόνο ανάγνωση (συνεδρίαση).

Θα επιβάλλονται κυρώσεις σε οποιονδήποτε, που θα παρουσιάζει σημάδια θλίψης και πένθους εντός των (Απροσδιόριστων) συνόρων του Ισραήλ, στις 15 Μαΐου?
Οι Παλαιστίνιοι θυμούνται εκείνη την ημέρα, όταν δημιουργήθηκε η κρίση του ζητήματος των προσφύγων, που παραμένει άλυτο μετά από 62 χρόνια.

Τα Εβραϊκά ραδιόφωνα ανέφεραν αυτή την εβδομάδα, ότι ο νόμος έχει ως στόχο να σταματήσουν οι άνθρωποι το πένθος, γιατί τότε είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ!!! Οι Αναμνηστικές πράξεις (Επέτειοι), όπως υποστηρίζεται, ισοδυναμούν με «άρνηση του εβραϊκού χαρακτήρα του Ισραήλ [και] προσβάλει τα σύμβολα του κράτους". Το ραδιόφωνο σημειώνουν, ότι τα πρόστιμα θα μπορούσαν να φτάσουν ένα ποσό, έως και τρεις φορές τις δαπάνες κόστους των αναμνηστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με έναν σχολιαστή, είναι ειρωνικό το γεγονός ότι ο νόμος αυτός έχει περάσει σε μια εποχή που το Ισραήλ διαμαρτύρεται και προσπαθεί, για "τη-νομιμοποίηση" του σιωνιστικού κράτους. Εδώ είναι ένα παράδειγμα άρνησης "του Ισραήλ, για τη-νομιμοποίηση" των Παλαιστινίων, της γης τους και του πολιτισμού τους, είπε.

Εάν δεν γνωρίζετε για την Νάκμπα προτείνω τους παρακάτω συνδέσμους:

2. Nakba – The Palestinian Catastrophe 2. Νάκμπα - Η Παλαιστινιακή Καταστροφή

ΠΗΓΗ:Political Theatrics
New Israeli Law Forbids Palestinians From Mourning Or “Showing Signs Of Sadness” Δημοσιεύθηκε: 26 Φλεβάρη, 2010 ]

....Οι Ισραηλινοί έποικοι ζουν παράνομα σε όμορφους επιχορηγούμενους οικισμούς σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη, ενώ εμείς υποβιβαζόμαστε σε όλο και μικρότερα μπαντουστάν......

Πιστεύω, ακόμα και σήμερα, στη σπουδαιότητα της λύσης των δύο κρατών.

Ομως κάθε μέρα που περνάει, βλέπω αυτό που μπορεί να οριστεί μόνο ως πεισματική αποφασιστικότητα του Ισραήλ να μπλοκάρει μια τέτοια έκβαση.

Ηρθε η ώρα να πούμε στην Ουάσιγκτον πως η βιωσιμότητα της λύσης των δύο κρατών καταστρέφεται στη βάρδια του Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κληρονόμησε αυτή τη δυσκολία από τον προκάτοχό του. Αλλά τα παλιά προβλήματα έχουν γίνει προβλήματα του Ομπάμα. Οταν η Ουάσιγκτον αποτυγχάνει να δράσει αποφασιστικά απέναντι σε αυτή την κακοφορμισμένη διένεξη, στην πράξη δρα με αποφασιστικότητα.

Δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικανών φορολογουμένων εξακολουθούν να ρέουν στα ισραηλινά σεντούκια.

Israel Has Cost The USA $1.6 TRILLION Since 1973

Και αμερικανικό διπλωματικό κεφάλαιο ακόμα ξοδεύεται για να περιχαρακώσει το Ισραήλ από τη διεθνή μομφή…

Οι Αμερικανοί πολιτικοί μπορεί να είναι οι τελευταίοι που θα ενστερνιστούν τον αγώνα μας -είτε πρόκειται για ένα πραγματικά κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ είτε για ένα κράτος με ίσα δικαιώματα για όλους- αλλά η εξίσωση είναι μεταβαλλόμενη και ο λογισμός τους δεν θα στρέφεται πάντα προς την αντανακλαστική υποστήριξη στο Ισραήλ…».

2 σχόλια:

πρκλς είπε...

Λίγο-λίγο, λάου-λάου, θα γκρεμιστεί το ρατσιστικό έκτρωμα...
που θα πάει...

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

μακάρι περίκαλε, μακάρι..!!!

Δημοσίευση σχολίου