Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ο.Δ.ΔΗ.Χ.

...ποιά σχέση μπορεί να έχει το δημόσιο χρέος με...

το δίκαννο του Γουώτσον

Τα διαπλεκόμενα της κοκαΐνης

και το
αφγανιστάν
???




Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, το οποίο ιδρύθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2628/6.7.1998 (ΦΕΚ 151 Α’) με έδρα την Αθήνα, Ελλάδα.







Ο Οργανισμός εποπτεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών.

Σκοπός του Οργανισμού είναι η μέριμνα για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, η βελτίωση του κόστους δανεισμού και η επίτευξη της καλύτερης δυνατής διάρθρωσης του δημοσίου χρέους ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας και τις διεθνείς οικονομικές συνθήκες.


Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη το εγκεκριμένο από τον Υπουργό Οικονομικών ετήσιο πρόγραμμα κάλυψης των δανειακών αναγκών του Δημοσίου, ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. αναλαμβάνει δράσεις αναφορικά με:


  1. Κατάρτιση και υλοποίηση δανειακού προγράμματος
  2. Διαχείριση του χαρτοφυλακίου του χρέους
  3. Σύνταξη εκθέσεων και υποβολή προτάσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την πολιτική διαχείρισης και διάρθρωσης του δημόσιου χρέους
  4. Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για σύναψη δανείων και διαχείριση χαρτοφυλακίου σε οργανισμούς και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.




Ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
το οποίο αποτελείται από:


  1. Τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως Πρόεδρο
  2. τον Γενικό Διευθυντή Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού ή τον ασκούντα τα καθήκοντα αυτά, ως Αντιπρόεδρο, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημοσίου Χρέους του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
  3. έναν εκ των Υποδιοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος ή άλλο ανώτατο στέλεχός της με αναπληρωτή έναν Διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος
  4. τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, με αναπληρωτή τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
  5. τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού με αναπληρωτή τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού.



Διοίκηση : Σύνθεση Δ.Σ. Ο.Δ.ΔΗ.Χ.






Εσωτερική διάρθρωση


Ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. διευθύνεται από τον Γενικό Διευθυντή και διαρθρώνεται σε τέσσερα τμήματα, κατά την εξής διάταξη:


  1. Τμήμα Δανεισμού και Ανάλυσης Αγορών, το οποίο ασχολείται κυρίως με την κατάρτιση του δανειακού προγράμματος και τη διενέργεια κάθε μορφής πράξεων δανεισμού και επαναγοράς του υφισταμένου χρέους.
  2. Τμήμα Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, το οποίο ασχολείται κυρίως με την ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών του υπό τη διαχείριση του Οργανισμού χαρτοφυλακίου και τη διαχείριση των από την σύνθεσή του προερχομένων κινδύνων.
  3. Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης, το οποίο ασχολείται κυρίως με διοικητικά θέματα, θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού, καθώς και θέματα που αφορούν τη διαχείριση των πόρων του Οργανισμού.
  4. Μονάδα Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία ασχολείται κυρίως με τη διαχείριση του συνόλου των πληροφοριακών και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων του Οργανισμού.

* Ο Οργανισμός καλύπτεται νομικά από Πάρεδρο ή Νομικό Σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.








Δημοσιο Χρεος
Πολιτικη Δανεισμου & Διαχειρισης Χρεους




Ανακοινωσεις
Προγραμμα Δανεισμου και Αποτελεσματα Κοινοπρακτικων Εκδοσεων και Δημοπρασιων
Χαρακτηριστικα ομολογων και Ε.Γ. Ε.Δ.
Ομολογα Αναφορας Σε Κυκλοφορια
Κατανομη Τιτλων 2005-2009 κατα την εκδοση
Βασικοι Διαπραγματευτες
Φορολογηση




2 σχόλια:

tiktos είπε...

παρακαλώ, θα ήθελε μια θέση υποδιευθυντή στο τμήμα δανεισμού και ανάλυσης αγορών για να αναπτύξω μια στέρεη γέφυρα εισαγωγής από το αφγανιστάν

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

δώσαμε τίκτε δώσαμε..,
αργά ήρθες...
αλλά 'μα θες ,
μας έχει απομείνει μια θέση αστυνόμου Β'
στην κανταχάρ...
ευκαιρία πρώτη για μικρά πορτοφόλια...
κοστίζει μόνο 30 χήνες..;-)

Δημοσίευση σχολίου