Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

σοσιαληστών καμώματα

Στρατευμένος στην καταδίωξη σπερμολόγων και διαδοσιών, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εισέβαλε στο οικονομικό Φόρουμ της Βιέννης που πραγματοποιήθηκε στο χειμερινό αυτοκρατορικό ανάκτορο Χόφμπουργκ, αλλά εκεί μεταξύ των 400 τραπεζιτών δεν ανευρέθησαν κερδοσκόποι και αγγλοσάξονες, παρά μόνο Ζαπατίστας του Μάρκος, οπαδοί του Τσάβες, φονταμενταλιστές του Αχμαντινετζάντ, μαοϊκοί του Νεπάλ και ο αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Και αφού οι αδίσταχτοι σπερμολόγοι διαδίδουν ασύστολα ότι τα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν πια γάντια, ράμματα, ουροκαθετήρες, σύριγγες, ακτινολογικό υλικό, γάζες και θερμόμετρα, η κ. Μπιρμπίλη -προς ανακούφιση των ασθενών- ανακοίνωσε την πεζοδρόμηση των χειρουργείων, τη δεντροφύτευση των θαλάμων και την ενοποίηση των διαδρόμων με το παράκτιο πάρκο των Μεσογείων.

Προληπτικά, ξεκίνησαν ανασκαφές εντός των θεραπευτηρίων και, όπως ελπίζεται, η αρχαιολογική σκαπάνη θα φέρει στο φως ακτινολογικά εργαστήρια, αξονικούς τομογράφους, χειρουργικά τραπέζια και τους σκελετούς του Βόρντιγκερν και της Ρουένας.

*



Ο Έλληνας Θεμιστοκλής Μάρκου, είχε φτάσει στο αξίωμα του Καϊμακάμη (Επιθεωρητή) της Αιγυπτιακής Μυστικής Αστυνομίας



Στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα την Ηνωμένων Εθνών, από αύριο μέχρι την Τρίτη, θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη.

Ο κ.Παπανδρέου, στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου θα συναντηθεί με αρκετούς ξένους ηγέτες και προσωπικότητες του σοσιαλιστικού χώρου.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, θα έχει επίσης συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας). Στη συνάντηση θα συμμετέχουν, από ελληνικής, πλευράς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Αναστάσης Μητσιάλης.

Ο κ. Παπανδρέου θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ αύριο θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προς τα ομογενειακά ΜΜΕ στο Ελληνικό Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας.

Την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα), ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός



του Σπύρου Κουζινόπουλου

Στη διαχρονική πορεία του ελληνισμού στην αφρικανική ήπειρο, αναφέρεται το ηλεκτρονικό αφιέρωμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων που ακολουθεί. Ένα αφιέρωμα που αρχίζει από τους πρώτους ριψοκίνδυνους συμπατριώτες μας που πάτησαν το πόδι τους στη μαύρη ήπειρο και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, με τα προβλήματα τα οποία βιώνουν οι απόδημοι αδελφοί μας στις διάφορες χώρες της Αφρικής.


Ο αναγνώστης, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ένα πλήθος στοιχείων και περιγραφών για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες σήμερα, τη θέση που κατέχει η Ορθοδοξία στην αφρικανική ήπειρο αλλά και τη δραστηριότητα των ελληνικών κοινοτήτων, συλλόγων και ιδρυμάτων της ομογένειας στη Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία.


Σαν σε κινηματογραφική ταινία, μαθαίνουμε για τον πρώτο έλληνα που έφτασε στη Μοζαμβίκη το 1894, για να γίνει στη συνέχεια φύλαρχος στον ποταμό Ζαμβέζη και να κατασπαραχθεί στο τέλος από λιοντάρι. Ή πάλι, για τον αεικίνητο Σπαρτιάτη συμπατριώτη μας Γιώργο Ζοχώνη, που ξεκινώντας από τη Νιγηρία, δημιούργησε έναν οικονομικό κολοσσό ο οποίος επεκτάθηκε σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο.

[ Α΄ Η διαχρονική πορεία του ελληνισμού στην Αφρική ]

[ Β΄ Οι Έλληνες της Αφρικής σήμερα ]

[ Γ΄ Η Ορθοδοξία στην Αφρικανική ήπειρο ]

[ Δ΄ Οι Ελληνικές κοινότητες στη Νότια Αφρική ]

[ Βιβλιογραφία ]


[ Ε' Κραυγή αγωνίας από τον ελληνισμό της Αφρικής ]


[ Στ' Εγκληματικότητα και κρίση διώχνουν τους Έλληνες από την Αφρική ]

[ Ζ' Η μάστιγα του έιτζ ]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου