Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ερώτηση



...γιατί το πασοκ και οι πολυπληθείς οπαδοί του
μισούν εκ βαθέων
κάθε τι το ελληνικό
όπως
οι νεοορθόδοξοι,οι βυζαντινοί,οι μουσουλμάνοι και οι σιωνιστές...

???




Το δημόσιο έλλειμμα περιορίστηκε σε 6,31 δισ. ευρώ από 10,79 δισ. το πρώτο τετράμηνο του 2009.

Βάση του ΠΣΑ, ο στόχος μείωσης του δημοσίου ελλείμματος κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους ήταν 35,1%.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 10%, έναντι ετήσιου στόχου για αύξηση κατά 11,7%.

Η έκτακτη εισφορά απέφερε στο κράτος 757 εκατ. ευρώ ενώ αυξημένες ήταν και οι εισπράξεις από ΕΦΚ και αναλογούντα ΦΠΑ καυσίμων, καπνού και αλκοολούχων ποτών.

Παράλληλα, παρατηρείται μείωση των επιστροφών φόρων κατά 475 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους.

Το ίδιο διάστημα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 7,9%, έναντι στόχου για μείωση κατά 4,8%.

Οι πρωτογενείς δαπάνες εμφανίζονται μειωμένες κατά 8,6%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 4,4%, ενώ οι δαπάνες για τόκους υποχώρησαν επίσης κατά 4,6% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,1%.

Όπως ανακοινώθηκε, περιορίστηκαν οι δαπάνες για την Ασφάλιση και Περίθαλψη, με τη μείωση των επιχορηγήσεων στα Ασφαλιστικά Ταμεία κατά 511 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009.








Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η παγκόσμια έκθεση ανταγωνιστικότητας για το έτος 2010 από το Ινστιτούτο Μάνατζμεντ (ΙΜD) της Λωζάνης, που κατατάσσει τις διάφορες χώρες του κόσμου ανάλογα με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας τους βάσει διαφόρων δεικτών.

Στον φετινό πίνακα την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Σιγκαπούρη και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, οι ΗΠΑ, η Ελβετία, η Αυστραλία και η Σουηδία. Η Ελλάδα, που βελτίωσε τη θέση της, κατατάσσεται στην 46η θέση από την 52η που βρισκόταν πέρυσι. Η Ισπανία κατατάσσεται στην 36η θέση, η Πορτογαλία στην 37η και η Ιταλία στην 40η.

Το ίδιο Ινστιτούτο δημοσίευσε πίνακα με τα χρονοδιαγράμματα σταθεροποίησης του χρέους διαφόρων χωρών, που υπολογίζει ότι η Ελλάδα θα επιτύχει το 2031 το όριο της ευρωζώνης, 60% χρέους/ΑΕΠ. Σημειώνει ότι σε αρκετές άλλες χώρες η επίτευξη αυτού του στόχου θα απαιτήσει περισσότερα έτη, όπως η Ιαπωνία (2084), η Ιταλία (2060), η Πορτογαλία (2037), το Βέλγιο (2035), οι ΗΠΑ (2033), η Ισλανδία (2032).

Στην 46η θέση της παγκόσμιας έκθεσης ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα

Watch videos, download the full press releases and learn more about the 2010 World Competitiveness Yearbook.




..τα λοιμώδη νοήματα της ημέρας...

Τουριστικός σοσιαλισμός
οι λυκάνθρωποι (δεν) αλλάζουν τρίχα ...
recycling, short selling




...επεξηγήσεις και άλλα ενδιαφέροντα...
...στο σύνταγμα...στο σύνταγμα...
...πακέτο...
...ο έφοράς σας τον παίρνει...
oruspu





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου