Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ατέλειωτος δωσιλογισμός και προδοσία


-οπαδοί του πασόκ
από την Θράκη
(
Dragona's Club)

και το Λεκανοπέδιο
(
Diamantopoulou Guys)

υποδέχονται τον Ερντογκαν στην Αθήνα -

FOTO:
Mpatsokospress ltd. International




Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική «Χουριέτ»,
σύμφωνα με διπλωμάτες, δεν υπάρχει η προσδοκία μίας άμεσης λύσης σε τέτοια προβλήματα, ακόμη και αν οι πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν άφηναν μία «νότα» ελπίδας.

«Δεν επιθυμούμε (στρατιωτικές) πτήσεις πάνω από τα νησιά (του Αιγαίου), δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» την Τετάρτη, ζητώντας να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός μέσω μίας κοινής προκαταρκτικής συμφωνίας και μία σειρά προτάσεων που θα μπορούσε να εκτονώσει την ένταση.

Για τον τρόπο του συμβιβασμού, ο Ερντογάν πρότεινε να προσκληθεί το ΝΑΤΟ και να παρατηρήσει πώς τα αεροσκάφη των δύο χωρών χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο από τότε που αμφότερες έγιναν μέλη της Συμμαχίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός πιστεύει ότι η μεγαλύτερη ενίσχυση της πολιτικής εμπλοκής στις προσπάθειες να προετοιμάσει το έδαφος για τη λύση στα προβλήματα των δύο πλευρών θα είναι η δεύτερη πρότασή του.

Μία άλλη πρόταση από τον σύμβουλο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είπε σε συνέντευξη στην Αθήνα, ότι η Τουρκία μπορεί να ακυρώσει το «casus beli», εάν η Ελλάδα αποσύρει πιθανά σχέδια για επέκταση των χωρικών της υδάτων 12 ακόμη μίλια.

Την πρόταση αυτή ακολούθησαν εκκλήσεις από την Τουρκία να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο, ώστε αμφότερες να επωφεληθούν από τον τουρισμό στην περιοχή.

Πέρα από τον τουρισμό, οι δύο χώρες μπορούν επίσης να αρχίσουν επιχειρήσεις γεωτρήσεων για να εξερευνήσουν πιθανά αποθέματα υδρογανανθράκων.

Οπως αναφέρει η Χουριέτ, αυτό που καθιστά τις ιδέες περισσότερο σημαντικές, είναι το γεγονός ότι η Τουρκία έχει βγάλει την Ελλάδα από τη λίστα της «απειλής», το Εγγραφο της Εθνικής Πολιτικής Ασφάλειας, την ευρέως γνωστή ως «Κόκκινη Βίβλο».

Χουριέτ: «Με φρέσκιες ιδέες ο Ερντογάν στην Αθήνα»





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου