Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

ο ψεύτης...



... «Δεν δέχθηκα καν συζήτηση για αναστολή του δικαιώματος ψήφου. Αντιταχθήκαμε ευθέως στην πρόταση αυτή. Είναι απαράδεκτη κάθε συσχέτιση δημοσιονομικού προβλήματος μιας χώρας με το δικαίωμά της στην ψήφο».

«Μια τέτοια απόφαση», συμπλήρωσε, «θα έπληττε βαθιά το δημοκρατικό δικαίωμα των εθνών μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία έχει μια παράδοση δημοκρατίας, την οποία θέλαμε να ενισχύσουμε και όχι να υπονομεύσουμε».

Σκληρή μάχη, απρόσμενες συμμαχίες

Ο κ. Παπανδρέου δεν αρνήθηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ήταν η δική του παρέμβαση που τροποποίησε τις θέσεις πολλών ευρωπαίων ηγετών έναντι της γαλλογερμανικής εισήγησης:

«Σκεφθείτε, είπα, τις συνέπειε και το τι σημαίνει να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από μία χώρα. Αυτό δεν είναι κάτι αόριστο. Εχει άμεση σχέση με τα συμφέροντα κάθε χώρας. Και αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Για παράδειγμα να μην μπορεί η Ισπανία και η Πορτογαλία να έχουν λόγο για τις σχέσεις τους με τις χώρες της Βορείου Αφρικής ή οι χώρες της Βαλτικής με τη Ρωσία. Μετά από τη δική μου τοποθέτηση κατανόησαν, ευτυχώς, πολλές χώρες τον κίνδυνο και εκεί ίσως άλλαξαν οι συσχετισμοί στη συζήτηση που μας έφεραν το τελικό αποτέλεσμα».

«Παραμένουμε ευάλωτοι»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Παπανδρέου δεν φάνηκε να συμμερίζεται ότι τα όσα είπε στη διακαναλική συνέντευξη περί πρόωρων εκλογών, επέσπευσαν την πολιτική αστάθεια ή στάθηκαν αιτία να εκτοξευθούν τα spread:
«Το ότι ανέβηκαν τα spread δείχνει το πόσο ευάλωτη είναι η χώρα μας σε κινήσεις που μπορούν να ερμηνευθούν ως αστάθεια», είπε ενώ κληθείς να σχολιάσει την πρόσφατη παρουσία του κ. Σαμαρά στην Ευρώπη είπε: «Θα ήθελα αυτά που λέει στο εξωτερικό να τα λέει και στο εσωτερικό, με την ίδια γλώσσα».

«Δεν αφορά εμάς ο μηχανισμός ελεγχόμενης πτώχευσης».

Στο ερώτημα εάν η για το ενδεχόμενο δημιουργίας μηχανισμού ελεγχόμενης πτώχευσης έγινε σε άμεση αναφορά με την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός κατέστησε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι «κάτι τέτοιο δεν αφορά την χώρα μας» και πως η συζήτηση αφορούσε κυρίως τις ευθύνες των τραπεζών και τη συμμετοχή τους στην δημιουργία της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε εκ νέου φρένου σε κάθε ανάλογο σενάριο λέγοντας ότι με όσους ηγέτες συναντήθηκε και συζήτησε ουδείς έθεσε τέτοιο θέμα.

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική επικαιρότητα και την αντιπαράθεση με την Νέας Δημοκρατία για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στην κάλπη ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι ζητά «ψήφο ευθύνης» συμπληρώνοντας ότι: «Είμαι αποφασισμένος να δώσω τη μάχη ώστε να προχωρήσει η χώρα στις μεγάλες αλλαγές που θα είναι τελικά ευεργετικές για τη χώρα και τους Έλληνες».

«Νίκη ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης»

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε σημαντική νίκη τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης και σταθερότητας στην Ευρωζώνη. «Πρόκειται για μια σημαντική ψηφίδα στη δημιουργία μιας ισχυρής οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση», ανέφερε χαρακτηριστικά,

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, μπορούμε να διαπραγματευόμαστε ισότιμα, πείθονται οι εταίροι μας από τα έργα μας και όχι από τα λόγια μας».


...και καταλήγει...

«Είναι ξεκάθαρο πως η αφαίρεση ψήφου, εάν τελικά υιοθετηθεί ως μέτρο, θα αφορά μόνο ψηφοφορίες επί δημοσιονομικών θεμάτων» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

«Απαράδεκτη η αναστολή ψήφου»




...μάθετε για την...
συμμορία ΠΙΣΩ από τον Παπανδρέου





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου