Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ξενόδουλοι και κομματόσκυλα το σύνολο των εκλογέων



Στο 95,77% διαμορφώθηκε τελικά η αποχή των κατοίκων του Βελβεντού

από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνένωση του δήμου τους στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Βελβεντού, από τους 4821 εγγεγραμένους ψηφοφόρους του Δήμου Βελβεντού, ψήφισαν συνολικά 204 πολίτες και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 168, δεδομένου ότι υπήρχαν πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες για να δικαιολογήσουν την εκλογική τους άδεια.

Τα ποσοστά αυτά της αποχής επηρέασαν και το συνολικό της ποσοστό στον συνενωμένο Δήμο Σερβίων - Βελβεντού, που διαμορφώθηκε τελικά στο 49,06%.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 24.128 εγγεγραμένων, ψήφισαν οι 12.290 (ποσοστό 50,94%).



Στις περιφέρειες τα ποσοστά της αποχής κυμάνθηκαν από 31% (ήταν το μικρότερο, στην Κρήτη) έως το 52,7% στο Β. Αιγαίο. Στην Περιφέρεια Αττικής σκαρφάλωσε στο 43,61%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και σε μεγάλες πόλεις. Για παράδειγμα, στον Δήμο Αθηναίων έφτασε το 57,01%, στον Πειραιά ήταν 54,53%, στη Θεσσαλονίκη 45,93%, στην Καλλιθέα 50,68%, στη Νίκαια-Ρέντη το 52,03%, στην Πάτρα το 39,12%, στις Σέρρες το 40,21%. 75% στον Αγ. Ευστράτιο

Από την άλλη το... αποκορύφωμα της συμμετοχής στην ψηφοφορία εμφανίζεται κατεβαίνοντας νότια, στά Ζωνιανιά και στην Σούδα της Κρήτης, καθώς εκεί σημειώνονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετοχής αμερικανών και ισραηλινών εμπόρων ναρκωτικών στην εκλογική διαδικασία, ααά ,να μην ξεχάσουμε και τους νταβατζήδες.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε, όπως επισημαίνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο ΑΠΘ που θολώνει τεχνηέντως τα νερά, ότι μέσα σε έξι χρόνια, από τις βουλευτικές εκλογές του 2004, όταν 7.500.000 ψηφοφόροι πήγαν στις κάλπες, έχουμε μια απώλεια στο εκλογικό σώμα 1.500.000 ανθρώπων.

Στα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια που «εκτινάχθηκαν» σε σχέση με το παρελθόν. Πλησιάζει το ποσοστό τους το 10% (στις περιφέρειες) και το 5,5% (στους δήμους), όταν πάντα στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε το 2,5% με 2,6%. *

Μπορεί να προσήλθαν αυτή τη φορά στις κάλπες 800 χιλιάδες περισσότεροι απ' ό,τι στις ευρωεκλογές του 2009, αλλά οι ψηφοφόροι των εκλογών της Κυριακής ήταν λιγότεροι κατά ένα εκατομμύριο από τους ψηφοφόρους των εθνικών εκλογών του 2009. Τυχαίο;

Σίγουρα όχι, αφού το 50% των πολιτών
ένας στους δύο δηλαδή επίσημα,
δύο στους τρείς ανεπίσημα,
το 75% δηλαδή
εάν βγάλουμε τους διπλοτριπλογραμμένους και τους αποθαμένους που ψηφίζουν
από την εποχή του Βενιζέλου,
απέχουν συνειδητά
από τα πολιτικά παιχνίδια του κατοχικού καθεστώτος.


*. τα στοιχεία είναι από την ελευθεροτυπία, τα σxόλια από το macedoine

περισσότερα στο
η αποχή εξηγείται!





"Σχέδιο Καλλικράτης"... η υπέρτατη προδοσία

Συνθήκη της Λισσαβόνας. Η μετάλλαξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης






2 σχόλια:

tiktos είπε...

καλημέρα..
να υποθέσω ότι αυτοί που ψήφισαν μικρά κόμματα,δεν θα πάνε να ψηφίσουν τους μεγάλους του μνημονικούς,άρα θα μεγαλώσει το ποσοστό της αποχής;

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

μακάρι τίκτε μου, μακάρι...
τόσο οι ψηφοφόροι της ανταρσύας
όσο και του ΚΚΕ
και ένα μέρος του σύριζα(οι μη καρεκλοκένταυροι)

θα έπρεπε
αποδεχόμενοι το λάθος
στις "ευκαιριακές εκτιμήσεις" τους

να απέχουν των επαναληπτικών εκλογών..!

Δημοσίευση σχολίου