Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Άννα Διαμαντοπούλου

bad news




Τη δημιουργία ενός εθνικού φορέα που θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την πιστοποίηση και την αδειοδότηση όλων των κοινωνικών, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, καθώς και των ΚΕΣ που συνεργάζονται και με ιδρύματα του εξωτερικού -όπως θα ονομάζονται εφεξής τα Κολλέγια- προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΓΣEBEE, EΣEE, EBEA, ΣEB, EΣAMEA, εκπρόσωπο Πρυτάνεων και εκπρόσωπο ΤΕΙ) ανακοίνωσε την έναρξη της διαβούλευσης για το νέο θεσμικό πλαίσιο και το νέο δίκτυο Δια Βίου Μάθησης, για την οποία θα είναι πλέον υπεύθυνο το υπουργείο Παιδείας. Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι μεταξύ των κινήσεων του υπουργείου είναι:



· Η ανασυγκρότηση με νέο νόμο της της γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

· Να τεθεί σε λειτουργία μέσα σε δύο χρόνια το νέο εθνικό πλαίσιο προσόντων που εντάσσεται στο ευρωπαϊκό και μέχρι το 2012 θα πρέπει να ισχύει για όλες τις χώρες. Σχέδιο, που όπως τόνισε η υπουργός, απουσιάζει από την Ελλάδα, τη Μολδαβία και τα Σκόπια.

· Η αναδιάρθρωση πολλών και μεγάλων φορέων, σε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις, ώστε να υπάρξει ένα σημείο που θέτει τα βασικά στοιχεία του δικτύου.

· Η αναβάθμιση του ΕΚΕΠΙΣ, που θα παίζει πλέον τον πρωταρχικό ρόλο στην πιστοποίηση όλων των φορέων που παρέχουν Δια Βίου Κατάρτιση.

· Εκτός από την πιστοποίηση των φορέων και την αδειοδότηση, θα υπάρξει πιστοποίηση των προσόντων και πιστοποίηση των εκπαιδευτών, θα υπάρξει δηλαδή ένα μεγάλο δημόσιο δίκτυο κάτω από το οποίο θα υπάρχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που θα λειτουργούν με προδιαγραφές, με αυστηρούς όρους, θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν στο μέλλον τα Κολέγια θα κατατάσσονται σε επίπεδο ΙΕΚ, η κ. Διαναντοπούλου επισήμανε ότι "σύμφωνα με το Σύνταγμα ανήκουν στη μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, συνεργάζονται ή όχι με ιδρύματα το εξωτερικού, πιστοποιούνται και αδειοδοτούνται από το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης"."Ε"

5 σχόλια:

tiktos είπε...

Ρε γμτ,έναν ριμαδοκαφέ έκατσα να πιώ

Φώντας είπε...

Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί πότε ο κώλος του πονεί.
Μου άρεσε που: " Κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας με εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΓΣEBEE, EΣEE, EBEA, ΣEB, EΣAMEA, εκπρόσωπο Πρυτάνεων και εκπρόσωπο ΤΕΙ) ανακοίνωσε την έναρξη της διαβούλευσης για το νέο θεσμικό πλαίσιο και το νέο δίκτυο Δια Βίου Μάθησης, για την οποία θα είναι πλέον υπεύθυνο το υπουργείο Παιδείας."

Ούτε ένας δεν βρέθηκε να πεικαμιά κακή κουβέντα;

christos milionis είπε...

Tελικα η Διαμαντοπουλου μας δουλευει.
Δεν θα λεγονται κολλεγια αλλα θα αναγνωριστουν σαν πανεπιστημια!
Και υστερα απο ενα-δυο χρονια θα ονομασθουν και κολλεγια.ΓΑΤΑ Η ΚΥΡΙΑ !

grsail είπε...

Βοβάμαι ότι ο κύριος με τα σκατά και τα κόκκινα bold γράμματα έχει απόλυτο δίκιο ! ... old fashioned 'πασόκια' λογική με επαγωγικές κολοτούμπες !

Ποιός τα σκέφτηκε αυτά ; ... μάλον ο ... Πίτσικόνγκος :-))

OXΙά είπε...

Bimbo, πήρα τηλέφωνο και μου είπαν να μην πάω πουθενά για σπουδές. Θα μου στείλουν το πτυχίο έτοιμο στο σπίτι.

Δημοσίευση σχολίου