Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

βρωμάει "Οτσαλάν" το κυπριακό





Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που έλαβε η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και η παρουσία ασθενοφόρου στην αυτοκινητοπομπή του Τουρκοκύπριου ηγέτη, χαρακτήρισαν την έναρξη σήμερα των εντατικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, Δημήτρη Χριστόφια και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Άνδρες της Ειρηνευτικής Δύναμης έκαναν έλεγχο τόσο στα αυτοκίνητα, όσο και στους δημοσιογράφους που προσήλθαν στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του κλειστού αεροδρομίου Λευκωσίας.


Πρώτος έφθασε στο χώρο των διαπραγματεύσεων ο πρόεδρος Χριστόφιας μαζί με τους συμβούλους του και μετά από 10 λεπτά ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με τους δικούς του συμβούλους. Τους δύο ηγέτες υποδέχτηκαν ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ και ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν.

...αντ' αυτών βεβαίως...

δολοφονήθηκε ο Άντης Χατζηκωστής
 γιος του επιχειρηματία και εκδότη Κωστή Χατζηκωστή ο οποίος ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», την εφημερίδα «Σημερινή», το «Ράδιο Πρώτο» καθώς και πολλά ακόμα έντυπα του περιοδικού Τύπου, ενώ έχει μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς,ήταν Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος Δίας και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, του μεγαλύτερου Ομίλου ΜΜΕ στην Κύπρο, με πάνω από 25 Τίτλους Έντυπων Μέσων, Ραδιόφωνα, Τηλεόραση, New Media και Events. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Southampton και δούλεψε ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων στη Γερμανία και Οικονομικός Αναλυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τον ερχομό του στη Κύπρο το 1995. Συμμετείχε σε Συμβούλια Δημοσίων εταιριών  στην Κύπρο και το Εξωτερικό, ήταν μέλος του European Publishers Association και Διοικητικός Σύμβουλος και Πρεσβευτής των Διεθνών Τηλεοπτικών Βραβείων Emmy.

Οι δολοφόνοι, δύο τον αριθμό, του έστησαν καρτέρι,  λίγο μετά τις 8 και 30 έξω από το σπίτι του και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση, μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητο του, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστεί λεπτομέριες. H περιοχή όπου διέμενε, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, έχει αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη.
Ο Αντης Χατζηκωστής, ηλικίας 43 ετών, καταλείπει σύζυγο και δύο παιδιά.
...περισσότερα στο...


Δολοφονία Α.Χατζηκωστή



( click into for pdf download )
ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ σε σχετική ερώτηση της «Σ», η δήμαρχος Κερύνειας Μαρία Ιωάννου τονίζει και τα ακόλουθα:
«Αυτοί που χάραξαν τη διαχωριστική γραμμή δεν ρώτησαν εμάς τους Κερυνειώτες. Την απάντησή
μας, όμως, την έλαβαν το 2004 στο δημοψήφισμα εναντίον του Σχεδίου Ανάν.
Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα σχέδια που μας προτάθηκαν, η Κερύνεια θα θυσιαζόταν για χάρη της λύσης.
Δεν είναι, επίσης, τυχαίο που όλα τα σχέδια που μας έχουν προσφέρει έχουν απορριφθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις μας και από την πλειοψηφία του κυπριακού λαού.
Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η θυσία της Κερύνειας δεν ικανοποιεί την Τουρκία
και τους εδώ στην Κύπρο ομοεθνείς της.
 Η Τουρκία προσδοκά στην κατάληψη όλης της Κύπρου, με προέκταση τα νησιά του Αιγαίου.
Εμείς τώρα οι Κερυνειώτες τι κάνουμε;
Να κλαίμε χαμένες πατρίδες;
Να ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για εγκατάσταση σε νέο συνοικισμό με την ονομασία «Νέα Κερύνεια», δίπλα στο Δήμο Νέας Σμύρνης ή Νέας Ιωνίας ή Νέας Ερυθραίας στην Αττική της Ελλάδας;
Ας φέρει κάποιος λύση του Κυπριακού με μια ελεύθερη Κερύνεια και ολόκληρη την Κύπρο μας, για
να διαπιστώσουμε πόσο ένθερμα ο κυπριακός λαός θα ψηφίσει το μεγάλο ΝΑΙ!».
οι θέσεις της σημερινής για το κυπριακό και τις διαπραγματεύσεις

Απόρριψη και νέα στρατηγική
Τα ολέθρια επίχειρα των «γενναίων προσφορών»
Απίστευτη αφέλεια!

οι αναρτήσεις της macedoine 
για το κυπριακό
CYPRUS (10)

...και τέλος το...
Τυμβωρυχία, Αίμα κι " Εθνογένεση".

.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου