Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Το Μαρτύριο του Αυγουστίνου Δημητρίου

11/02/2010 | NewsIt

 

Μια περίεργη αλλά και απαράδεκτη τροπή παίρνει η υπόθεση “ζαρντινιέρας”. Οι αστυνομικοί ζητούν τώρα τα ρέστα που...σάπισαν στο ξύλο τον κύπριο φοιτητή.

Τρία χρόνια μετά το επεισόδιο που συγκλόνισε το πανελλήνιο και που οι δράστες αστυνομικοί έπεσαν στα μαλακά με τις ποινές του δικαστηρίου τώρα έρχονται να κατηγορήσουν το νεαρό κύπριο φοιτητή ότι πήρε μέρος σε επεισόδια κατά των αστυνομικών. Η άνανδρη αυτή στάση της αστυνομίας έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο των συγγενών όσο και του συνηγόρου του νεαρού. Επισημαίνουν μάλιστα πως με το κατηγορητήριο επιχειρείται να διαψευστούν ακόμη και οι εικόνες που κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες και οι φωτογραφικοί φακοί, οι οποίες στάθηκαν βασικά στοιχεία για την παραπομπή και την καταδίκη των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό του σπουδαστή.

Ο νεαρός σπουδαστής Αυγουστίνος Δημητρίου παραπέμπεται να δικαστεί για πέντε αδικήματα στο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και το κλητήριο θέσπισμα τον εμφανίζει να συμμετέχει σε επεισόδια σε βάρος αστυνομικών, παρότι το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006 και μετά το τέλος του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη δεν είχε συμβεί σχεδόν τίποτε. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή ο νεαρός είχε πει πως δεν βρέθηκε ποτέ στους πανεπιστημιακούς χώρους, προσκομίζοντας μάλιστα και σχετικές αποδείξεις από εστιατόριο, αλλά και από μηχάνημα αυτόματων τραπεζικών συναλλαγών που βρίσκεται στην Πυλαία.

Συγκεκριμένα, με το δισέλιδο κατηγορητήριο που υπογράφει η εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αγορίτσα Καράτζιου, ο Αυγουστίνος Δημητρίου κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και αντίσταση κατά της αρχής. Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές τον κατηγορούν πως ήταν στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ, “έσπαζε και πετούσε μάρμαρα σε αστυνομικούς και συμμετείχε σε ομάδα που πετούσε βόμβες μολότοφ”!

Η πέμπτη κατηγορία, της αντίστασης, είναι αυτή που έχει προκαλέσει εντύπωση για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας με θύμα τον κύπριο σπουδαστή. “Μεταχειρίστηκε βία για να εξαναγκάσει υπάλληλο να παραλείψει νόμιμη πράξη”, αναφέρεται στο κατηγορητήριο. “Όταν έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς και αυτοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν, τους απώθησε με τα χέρια του και τους κτύπησε με γρονθοκοπήματα και με τα πόδια του, προκειμένου να μην πραγματοποιήσουν τη σύλληψή του”, καταλήγει.

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή η σκηνή που περιγράφεται δεν έχει καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες, που αποτέλεσαν στοιχείο της ανάκρισης για την υπόθεση της “ζαρντινιέρας”. Αντίθετα, καταγράφηκε ότι ο νεαρός πλησίασε τους αστυνομικούς, αυτοί πέταξαν τον σκούφο που φορούσε και χωρίς να προλάβει να αντιδράσει άρχισαν αμέσως να τον χτυπούν, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε επί ημέρες.

Αποστολίδης - Αστυνομικά κι αξιοκρατικά

Πρόσωπο: Αυγουστίνος Δημητρίου
Ποινές-ντροπή για τη ζαρντινιέρα

ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ...ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΝ 19ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ...
 
 .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου