Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

δώστε μας καλέ μια visa...



 ...γι'αυτόν τον λόγο
 μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον 
ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, 
Δημήτρης Δρούτσας...



( ο βαρθολομαίος στην νέα ορλεάνη )

...η παρουσία στην Κύπρο του άχρωμου και στερούμενου πολιτικού κύρους γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, οι επαφές του με τους Αχμέτ Νταβούτογλου και Δημήτρη Δρούτσα και η μελλοντική επίσκεψη στην Αθήνα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και ορισμένες κινήσεις των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, ερμηνεύονται ως ενδείξεις δήθεν επικείμενης κατάρτισης νέου σχεδίου επίλυσης του Κυπριακού, σαν κι αυτό που οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το 2004 με το συντριπτικό ποσοστό του 76%.
Η πραγματικότητα όμως είναι αισθητά διαφορετική. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είναι διατεθειμένος να διακυβεύσει το πολιτικό του μέλλον συμφωνώντας άρον άρον σε ένα σχέδιο επίλυσης που πιθανότατα θα απορρίψουν εκ νέου οι Ελληνοκύπριοι ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα θελήσει να επαναλάβει το βαρύτατο σφάλμα που έκανε το 2004 υποστηρίζοντας το σχέδιο Ανάν και καταβάλλοντας έτσι σοβαρότατο πολιτικό τίμημα, υπάρχει και ο παράγοντας Τουρκία...
...η συνέχεια στο...

διαβάστε και τα

κάνει καλό

.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου