Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

αλαλούμ


...και βόηθα παναγιά...

Ενώ η Κυβέρνηση και οι ευρωβουλευτές της κοιμούνται τον ύπνον

του δικαίου συκοφάντη-εφιάλτη- δωσιλόγου

- η αντιπολίτευση επίσης -

ο Πρόεδρος της Ε.Ε. Μανουέλ Μπαρόζο

παραχώρησε στον Γκίντερ Φερχόιγκεν

Günter Verheugen

την άδεια να διοριστεί

ως σύμβουλος της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρκίας.




Αντ' αυτών ο ευρωβουλευτής Κυριάκος Μαυρονικόλας προχώρησε σε υποβολή ερώτησης προς τον κ. Μπαρόζο, ζητώντας ενημέρωση για τους λόγους που συνέτειναν στην έγκριση της εργοδότησής του, τη στιγμή που, όπως τονίζει, υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Στην ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ, η Κομισιόν και ο Πρόεδρός της καλούνται να απαντήσουν πόσο μεροληπτική ήταν η θέση της Επιτροπής και του πρώην Επιτρόπου για θέματα Διεύρυνσης, όταν ο ίδιος εργοδοτείται από χώρα υποψήφια προς ένταξη, με την οποία μέχρι πρότινος είχε άμεση σχέση με τις επιδιώξεις και τα συμφέροντά της.

Ο κ. Μαυρονικόλας ερωτά εάν δεν διακυβεύεται η αξιοκρατία κα η διαφάνεια, που ανέκαθεν διακήρυσσε η Ε.Ε., τη στιγμή που ο πρώην Επίτροπος, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις, αναλαμβάνει Σύμβουλος της Ένωσης Εμπορικών Επαγγελματικών Επιμελητηρίων ενός κράτους, μερικούς μήνες μετά την παύση των καθηκόντων στην Επιτροπή.

Ο κ. Μαυρονικόλας παρακαλεί όπως αναλυθεί ενδελεχώς το σκεπτικό της απόφασης για έγκριση του κ. Φερχόιγκεν ως Συμβούλου στο Σύνδεσμο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γερμανός πρώην Επίτροπος διεδραμάτισε υπονομευτικό ρόλο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν, και μάλιστα προσπάθησε να παρέμβει στα εσωτερικά πράγματα της Κύπρου ζητώντας να μιλήσει από το ΡΙΚ, προς τον Κυπριακό λαό, τις παραμονές του δημοψηφίσματος, προκειμένου να τον επηρεάσει υπέρ της έγκρισης του σχεδίου Ανάν. Ορθώς, τότε, το ΡΙΚ, δεν επέτρεψε στον κ. Φερχόιγκεν να ασκήσει την προπαγάνδα του.

Αργότερα, ο Γερμανός διπλωμάτης συνήθιζε συχνά να εξαπολύει μύδρους κατά των Ελλήνων Κυπρίων, επειδή απέρριψαν το σχέδιο. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι «εξαπατήθηκε» από τον τότε Πρόεδρο Παπαδόπουλο, με την υπόσχεση ότι οι Έλληνες Κύπριοι θα αποδέχονταν το σχέδιο Ανάν, έναντι της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

| Εκτύπωση | 15/07/2010 |Σημερινή



"Ανέντιμοι" ν' αλλάξουν
βράκα / κυβέρνηση
οι Ανεραστοι έλληνες

Για την ιστορία της οικογένειας Βαρδινογιάννη, αλλά και το "μεγαλείο" του ελληνικού κράτους διαβάστε εδώ.

- Στο γαλλογερμανικό σιωνιστικό/φιλοισραηλινό καναλι ΑRTE, μίλησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όχι στα πλαίσια κάποιας συνέντευξης με την συνηθισμένη μορφή, αλλά στα πλαίσια ντοκιμαντέρ, απαντώντας σε ερωτήσεις που του έθεσε νεαρή δικηγόρος. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης και αναφερόμενος στη «γενιά των 700 ευρώ», θυμήθηκε τα νεανικά του χρόνια, όταν έκανε διάφορες εργασίες. -

Ο κ. Παπανδρέου μετά τον Πόρο πάει σε Τελ Αβίβ και Σόφια

τις διαφορές ανάμεσα στην βάρκα και την βράκα ψάχνουν στα υπουργεία τους
ο μπαρμπινιώτης με την δραγώνα

«Ανέτοιμοι» να αλλάξουν χώρα για εργασία οι «Ανέραστοι» Έλληνες





4 σχόλια:

OXΙά είπε...

Μου αρέσει ο τρόπος που την κοιτάει. Τι βλέμμα αετού είναι αυτό!

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

καλησπέρα οχιά και καλό καλοκαίρι/διακοπές..:-)

grsail είπε...

... αφού έκαψα ~400 θερμίδες στον διάδρομό μου πέφτω πάνω στην προσευχή του Τζέφρυ ... επίτηδες το κάνεις ;

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

πάντα κάποιος άλλος/τρίτος
πρέπει να φταίει...
και ασφαλώς όχι ο τζέφρυ..:-(

είναι αυτό που λέγαμε κάποτε...:
"ο τρίτος δρόμος"
"ο τρίτος κόσμος"
"ο τρίτος ο........"

Δημοσίευση σχολίου