Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

bottle without bottom

Εμείς μειώσεις,



αυτοί αυξήσεις!

Μειώσεις μισθών και συντάξεων όλων των Ευρωπαίων πολιτών εισηγούνται διαρκώς οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Οι ίδιοι όμως έχουν φροντίσει να κατοχυρώσουν ότι θα παίρνουν ανελλιπώς και αενάως κάθε χρόνο αυξήσεις, υπολογιζόμενες στη βάση της αύξησης του κόστους ζωής στις Βρυξέλλες και στις αυξήσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε οκτώ ισχυρές χώρες της ΕΕ!

Για φέτος, λοιπόν, αυτοί απαιτούν αυξήσεις 3,7%. Το εξωφρενικό είναι ότι έχουν κατοχυρώσει νομικά αυτή τη μέθοδο αυξήσεων με τρόπο που δεν μπορούν να εμποδίσουν τις αυξήσεις τους ούτε οι... κυβερνήσεις της ΕΕ!!! Τόλμησαν φέτος ομόφωνα οι ηγέτες των «27» να αποφασίσουν αυξήσεις 1,85% και η Κομισιόν τους πήγε στο Ευρωδικαστήριο! Εκεί σίγουρα θα κερδίσει, γιατί και οι μισθοί των ευρωδικαστών βγαίνουν έτσι!
Ο κατώτατος μισθός του πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου της ΕΕ ανέρχεται σε... 2.557 ευρώ! Οσο για τον ανώτατο, αυτός εκτοξεύεται στα... 17.698 ευρώ! Είναι υπερδιπλάσιος δηλαδή ακόμη και από τον μισθό που παίρνουν οι ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι της Γερμανίας, όπως σημειώνει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε»!

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Οσοι υπάλληλοι της ΕΕ δεν υπηρετούν στην πατρίδα τους (συγκριτικά ελάχιστοι υπηρετούν στη χώρα τους) παίρνουν και ένα επίδομα 16% επί του μισθού τους - έτσι ώστε ο πραγματικός κατώτατος μισθός είναι 3.000 ευρώ (2.966 για τους σχολαστικούς) και ο ανώτατος 20.530 ευρώ! Αυτοί, λοιπόν, είναι οι τύποι που θέλουν να περικόψουν, να μειώσουν τη σύνταξη των 484 ευρώ μηνιαίως! Τους παίρνει ή δεν τους παίρνει κανείς με τις πέτρες;

Χώρια τα υπόλοιπα επιδόματα που έχουν οι υπάλληλοι της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και ενός ποσού για ένα ταξίδι ετησίως στην πατρίδα τους, πράγμα που κοστίζει στους Ευρωπαίους φορολογουμένους, μόνο αυτό, πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
 ..από το...
Οι χρυσοκάνθαροι της Κομισιόν




*****
 
 ...σε λίγο και στην ελλάδα...


haolam.de

*****

 διαβάστε ακόμη 
την εκθεση της
Amnesty International 




Amnesty International welcomes the release of Palestinian activist Mohammed Othman but is concerned Israel has imposed conditions on him.

.

6 σχόλια:

εργδημεργ είπε...

***Τους παίρνει ή δεν τους παίρνει κανείς με τις πέτρες;***

Όπως έγραψα κι αλλου, οι πέτρες σήμερα -λόγω ασφαλτοταπήτων- είναι δυσεύρετες.
Προτείνω σφεντόνα με ρουλεμαν μισης ίντσας και σημάδι στο κεφάλι!

tiktos είπε...

Όλο δύσκολα μου βάζεις...
δεν μπορώ να συμβουλεύω όλο τον κόσμο:)))
έχω και δουλειές..

σφεντόνα με ρουλεμάν;
τι μου θύμισες:))
ίντρεστινκ

OXΙά είπε...

Θέλω να γίνω Ευρωπαία.......

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

@εργδημεργ,
αντιπρότασις..:
Προτείνω σφεντόνα με αλατόσφαιρες
μιάμισης ίντσας
και σημάδι στο καφκάλι..:-))))))

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

@τικτος,
προσπάθησε..,
θα τα καταφέρεις..:-))))))

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

@οχιά..,
να γίνεις ότι θέλεις κορίτσι μου...
αλλά μην ξεχάσεις να το δηλώσεις στο open.gov...
αλλοιώς δεν πιάνει τόπο..:-))))))

Δημοσίευση σχολίου