Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010

έλα οι ουβραίοι

...που θα μας το παίξουν και παρθένες δεκαπενταυγουστιάτικα...


ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΑΔΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ...ωωώ ρε τα παρτάλια...

...η σφηγκοφωλιά της βέροιας εκδηλώνεται...

- αργά - αργά - αλλά σταθερά -
σαν να μην έφθαναν τα καμώματα
(βλ.
Βατοπεδινόπανόραμα, ΒΑΤΟΠΕΔΙ)
από τις διάφορι
χριστιανόπλικτι και μί
βατοπεδινί επιχιριματίις
κι τα τσιράκια αφτόνε
(βλ.
Παπακωσταντίνου...ιπουργόν ικονομικόν)

...έχουμι τόρα κε τους ισαγογίς...

Βραβείο στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
από το Ιδρυμα "Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς"

Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, απονεμήθηκε, από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)», συνοδευόμενο με χρηματική χορηγία ποσού 1.000.000 δολαρίων, τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς (αλλοδαπούς) αξιολογητές του Ιδρύματος. Το ετήσιο βραβείο Πρόσβασης στην Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή δωρεάν πρόσβασης σε υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για τις βιβλιοθήκες (Global Libraries Initiative), η οποία προσπαθεί να καταστήσει τον κόσμο της γνώσης, της πληροφορίας και των ευκαιριών προσβάσιμα σε όλους και κυρίως σε φτωχά και μειονεκτούντα άτομα στις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να βοηθήσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει το βραβείο: -Αναπτύσσοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης στην περιοχή της Βέροιας και όχι μόνο. -Παρέχοντας στους 50.000 και πλέον κατοίκους της Βέροιας και ακόμα σε 130.000 πολίτες των γύρω περιοχών δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Διαδίκτυο. -Προσεγγίζοντας ανθρώπους σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές. -Αναδεικνυόμενη σε κέντρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για τους κατοίκους, κέντρο προώθησης της δημιουργικής έκφρασης και καινοτομίας. Τέλος, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους με το τμήμα για παιδιά και εφήβους, «τα Μαγικά Κουτιά», παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με εκφραστικά μέσα νέας τεχνολογίας. Διευθυντής και "ψυχή" της βιβλιοθήκης είναι ο Ιωάννης Τροχόπουλος, ο οποίος υπέβαλε και την αίτηση υποψηφιότητας.

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ “FINANCIAL TIMES”: "ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"!

2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ θα είναι τα ΚΕΡΔΗ της οικογένειας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
...τα δεκαπενταύγουστα...

μελωδίες τουρκοσποριανές

...μόσχων σιτευτών το ανάγνωσμα...

8 σχόλια:

taspa είπε...

Καλημερα,Χρονια Πολλα.
Που τα θυμηθηκες τα 'ΠΑΡΤΑΛΙΑ' καλα αυτη η γλωσσα κυριολεκτει

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

χρόνια πολλά επίσης..!!!

...και σε μας και στα "παρτάλια"..:-)))))

tiktos είπε...

τι είναι βρε παιδί μου οι πατεράδες να βλέπουν μακρυά....
είδες η ξενομαριτέτοια...
από νωρίς στο κώμα με γρήγορη και σίγουρη σταδιοδρομία

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

τίκτε..,
όσα στέρησαν από εμάς
οι μπατσόγλανοι κι' οι "άλλοι"
με τον τρίτο και τον τέταρτο dromo..,
τα χάρισαν όλα στην ξενομανιαμαγιαμαργιά...
να βολεύεται φαρδειά-πλατειά..lol

Ανώνυμος είπε...

Ιστορικές φωτό.
Γεμίζει Ξεφτιλεύκωμα με τα παιδιά της αλλαγής.

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

καλησπέρα κούκλε και χρόνια πολλά..:-)))

Iptamenos Ollandos είπε...

Καλημέρα και
τα χρόνια πολλά ετεροχρονισμένα :))

bbimbo ( PR PROFILE ) είπε...

καλημέρα ιπτάμενε, καλημέρα..:-)

Δημοσίευση σχολίου