Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

socialdemocratie



πουτσοκεφαλές και σκουλίκια

1.πουτσοκεφαλιές

Η διοίκηση του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος ανακοίνωσε ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη ΔΕΗ και την κατά 100% θυγατρική εταιρία Αλουμίνιον ΑΕ, κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συμφωνίας βάσει του οποίου οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν στην υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανάμεσα στην Αλουμίνιον και τη ΔΕΗ.

Η συμφωνία προβλέπει την προμήθεια της Αλουμίνιον από τη ΔΕΗ για 4.710 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως με τιμολόγιο 40,7 ευρώ/ΜWh ενώ τις υπόλοιπες ώρες η Αλουμίνιον θα καλύπτει τις ανάγκες της αυτοπρομηθευόμενη. Ο χρονικός ορίζοντας ορίζεται σε 25 έτη, υπάρχει όμως πρόνοια για επαναπροσδιορισμό των όρων μετά την 31/12/2013, ανάλογα με τις τότε υπάρχουσες συνθήκες στην αγορά ενέργειας και των δικαιωμάτων ρύπων CO2.

Τέλος ρυθμίζεται η οφειλή της Αλουμίνιον προς τη ΔΕΗ με κοινά αποδεκτούς όρους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται σαφώς για μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς η εξεύρεση αμοιβαία επωφελούς λύσης κατόπιν ελεύθερων διαπραγματεύσεων εξομαλύνει οριστικά τις σχέσεις ανάμεσα στο μεγαλύτερο καταναλωτή Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα και τη ΔΕΗ, προωθεί την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, και αποτελεί σημαντικό βήμα για την ουσιαστική απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας.

Μυτιληναίος - Συμφωνία της Αλουμίνιον με τη ΔΕΗ


Νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών του Δημοσίου, με στόχο την περιστολή των δαπανών, αποφάσισε η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για λόγους καλύτερου συντονισμού και αποτελεσματικότητας της κυβερνητικής πολιτικής, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

- Συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Τ.Α.) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.)

- Υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε. και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

- Συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική Α.Ε., Επαγγελματική Κατάρτιση Α.Ε. σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας. (Ε.Ο.Ε)

Αποφασίστηκε ακόμα η σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την Επωνυμία «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.»

Πλήρες άρθρο



2.σκουλίκια

Το 1930 εξετιμάτο ότι 99% των κεφαλαίων στην ηπειρωτική Ευρώπη, με επίκεντρο τη Γερμανία, είχαν μετεγκατασταθεί στη χρηματοπιστωτική σφαίρα και μόνον 1% παρέμεναν στην παραγωγική. Η μαζική ανεργία έπληττε κατ' εξοχήν κλάδους αιχμής, που είχαν, όπως και σήμερα, περισσότερο «παγκοσμιοποιηθεί». Με δόγμα την άμεση καταπολέμηση των ελλειμμάτων, με την επιλογή του αποπληθωρισμού (deflation) προς ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της πραγματικής αξίας του νομίσματος, η οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων διεσφάλιζε υψηλές χρηματικές αποδόσεις, αλλά με απαράκαμπτο τίμημα την καταστροφή της παραγωγικής οικονομίας. Παράλληλα, πυροδοτούσε την αποδόμηση των κοινωνιών, την εξαθλίωση εκατομμυρίων εργατικών οικογενειών, εκτρέφοντας κοινωνική αντίδραση που θα επέστρεφε με τη μορφή του ναζισμού. Το κοινωνικό χάος, η δυσφήμηση της αριστεροδεξιάς πολιτικής συναίνεσης οδήγησαν σε κοινωνική απόγνωση και μαζική αντιδημοκρατική ριζοσπαστικοποίηση, με ορόσημο την παράδοση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στον Χίτλερ τον Φεβρουάριο του 1933.
...η συνέχεια στο...
1930 το 2010


...που σχετίζεται με τα κάτωθι...

Κύριε Βενιζέλο, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

για την "ιστορία"...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου