Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

χέστηκε ο μιχαλάκις και ολόκληρος ο πληθυσμόςΗ ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και το Υπουργικό Συμβούλιο, σε πλήρη σύνθεση θα συνεδριάσει την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.


Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 48 μέλη (έναντι 37 της προηγουμένης): 16 Υπουργούς (η προηγουμένη είχε 15) 7 Αναπληρωτές Υπουργούς (έναντι 2 της προηγουμένης) και 24 υφυπουργούς (έναντι 19 της προηγουμένης). Από την κυβέρνηση απομακρύνθηκε ουσιαστικά μόνο η κα Κατερίνα Μπατζελή, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.


Στο νέο σχήμα, ο Δημήτρης Δρούτσας αναβαθμίζεται σε Υπουργό των Εξωτερικών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου από Υπουργός Υγείας μετακομίζει στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως αναπληρώτρια Υπουργός, αρμόδια για ευρωπαϊκά θέματα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετακινείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Ανδρέας Λοβέρδος από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Υγείας, η Λούκα Κατσέλη μετακομίζει από το Υπουργείο Οικονομίας στο Υπουργείο Εργασίας. Αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές Υπουργούς οι υφυπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Νίκος Σηφουνάκης και Φώφη Γεννηματά. Στην κυβέρνηση εισήλθαν στελέχη που είχαν διατελέσει Υπουργοί σε προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όπως οι Κώστας Σκανδαλίδης, Χρήστος Παπουτσής και Τηλέμαχος Χυτήρης. Στο νέο Υπουργείο Θαλασσίων Μεταφορών και Νήσων αναλαμβάνει ο παλαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, με υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή.


Αμετακίνητοι παραμένουν οι Θόδωρος Πάγκαλος, Χάρης Παμπούκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Δημήτρης Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη και Παύλος Γερουλάνος.
...και για τον κοινό μέντορα...
...και σπόνσορα..???
των υποψηφίων περιφερειαρχών της μακεδονίας...
ενημερωθήτε απότην

«Βίβλο» του Εφραίμ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου