Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

open and close the fast track





Μία "εξαιρετική" διαδικασία επιταχυνόμενης υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων αποτελεί το "fast track". Συγκεκριμένα, τo fast track λειτουργεί ως ένα επενδυτικό εργαλείο επιτάχυνσης και διαφανοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης επενδύσεων, είτε αυτές προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα, είτε αυτές προέρχονται μέσω συνεργασίας δημοσίου/ιδιωτικού τομέα.




Ερωτήσεις - απαντήσεις

1.
Πως λειτουργεί το fast track?

To fast track λειτουργεί ως εργαλείο επιτάχυνσης των διαδικασιών υλοποίησης επενδύσεων, είτε αυτές προέρχονται αμιγώς από τον ιδιωτικό τομέα (μία ιδιωτική επένδυση σε ιδιωτικό χώρο/ακίνητο, όπως μία ξενοδοχειακή/τουριστική μονάδα, μία βιομηχανία, κλπ) είτε αυτές προέρχονται μέσω συνεργασίας δημοσίου/ιδιωτικού τομέα (μία ιδιωτική επένδυση σε δημόσιο χώρο/ακίνητο, όπως το Ελληνικό, η ανάπτυξη τουριστικών/άλλων ακινήτων της ΚΕΔ, ΕΤΑ, ένα αεροδρόμιο, κλπ).

2.
Τι αποτελεί στρατηγική επένδυση?

Στρατηγική επένδυση για τους σκοπούς του fast track αποτελεί μία επένδυση, η οποία έχει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που προβλέπει ο νόμος που ψηφίζουμε.

-Σημειώνεται ότι τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι πέραν των προσωπικών κριτηρίων.-

3.
Είναι υποχρεωτική ή αυτόματη η ένταξη μίας Στρατηγικής Επένδυσης στις προβλέψεις του fast track?

Όχι. Σε καμία περίπτωση.
Είναι απολύτως προσωπικο-εθελοντική.

-όπως και όταν μας συμφέρει δηλαδή. Σε κάθε περίπτωση όμως η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων θ'αρπάξει τα ποσοστά της (μιζενς)-


4.
Είναι υποχρεωτική η έγκριση ενός επενδυτικού σχεδίου ως στρατηγική επένδυση του νόμου fast track?

Προφανώς όχι.

- άμα τα πάρει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων,φτάνει και περισσεύει -

5.
Γιατί το fast track μπορεί να διασφαλίσει την ταχύτητα, σε σχέση με την πολυνομία και γραφειοκρατία που επικρατεί σε κάθε διαδικασία της δημόσιας διοίκησης?

Γιατί το fast track κάνει αυτό που λέμε "κόβει δρόμο μέσα στη ζούγκλα". Το fast track δημιουργεί μία νέα "λεωφόρο ταχείας κυκλοφορίας" για την υποστήριξη και υλοποίηση των επενδυτικών σας σχεδίων.

- δεν πληρώνετε δηλαδή τον εισπράκτορα των τρόλλευ,αλλά την αττική οδό -


6.
Και γιατί αναφέρεται ότι το fast track στοχεύει πέραν της επιτάχυνσης και στη διαφανοποίηση των διαδικασιών υλοποίησης των επενδύσεων?

Για τρεις λόγους..:

Πρώτον,
για να βεβαιώσουμε/νομοποιήσουμε τα ποσοστά μας σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.
- τέρμα οι στρεβλώσεις, υποκειμενικές αξιολογήσεις επιτροπών και μηχανισμούς κινητροδότησης της διαπλοκής. Τα παίρνουμε κι' αυτό είναι το πλαίσιο αξιολόγησης για κάθε ιδιώτη επενδυτή. Αυτό η επενδυτική κοινότητα το αξιολογεί θετικά.

Δεύτερον,
για να βεβαιώσουμε/νομοποιήσουμε τα ποσοστά μας σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο της χώρας.
Η διαδικασία προώθησης της επένδυσής του ιδιώτη, εφόσον μας τα ακουμπήσει, προχωρά με αποκλειστικές προθεσμίες, στις οποίες το Δημόσιο οφείλει να ανταποκρίνεται. Άλλως τεκμαίρεται ότι εγκρίνει.
- πληρώνουν δηλαδή οι πολίτες ότι αρπάξαμε εμείς -
( Για αυτό το λόγο ίσως ο τίτλος fast track δεν απεικονίζει το μέγεθος της μεταρρύθμισης που συντελείται. Το Open Fast Track ίσως να ήταν ορθότερο αλλά εμπεριέχει τον κίνδυνο να μάθουν οι πολίτες να σκέπτονται ,να μετρούν και να ψάχνουν τα κλεμμένα )

Τρίτον,
για να βεβαιώσουμε/νομοποιήσουμε τα ποσοστά μας σύμφωνα με τα προσωπικά μας συμφέροντα.
- γιατί τους έχουμε τους 300...θα εισάγονται οι συμφωνίες/συμβόλαια στη βουλή, η οποία θα ενημερώνεται ενδελεχώς για κάθε σημείο, για κάθε λέξη που δεν μας συμφέρει προκειμένου ν' αλλάξει την κύρωσή τους ή μη -


7.
Και ποια δημόσια υπηρεσία είναι σε θέση να φέρει εις πέρας τέτοιες διαδικασίες?

Το fast track προβλέπει μία νέα διοικητική δομή με την ευθύνη του Υπουργού Επικρατείας.

-Το fast track δεν είναι απλά ένας ακόμα νόμος του Ελληνικού κράτους. Αποτελεί ένα δικό μας επενδυτικό εργαλείο. Το κύριο και κρίσιμο επενδυτικό εργαλείο που θα διαθέτουμε στη χώρα.Το fast track θα αξιολογηθεί από το σύνολο της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας . Και αυτή η αξιολόγηση δεν αφορά ούτε πατριωτισμούς ούτε συναισθηματισμούς αλλά είναι ανάλογη των ποσοστων που τους παραχωρούμε. Και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα αποφασίζουν εάν θα προχωρήσουν σε επενδύσεις στη χώρα μας -


8.
πως θα λειτουργήσει το νέο πλαίσιο fast track στην πράξη?

Γίνεται η αίτησις ,ορίζονται τα ποσοστά , τα μοιραζόμαστε, δίνεται η έγκρισις.

-ψεκάστε...σκουπίστε...τελειώσαμε-


9.
Και δεν υπάρχει επικάλυψη εάν ένας επενδυτής θέλει και επιχορήγηση από τον Αναπτυξιακό Νόμο και να μπει στις γρήγορες διαδικασίες του fast track?

Εαν την ζητήσει από εμάς πληρώνοντας τα ανάλογα ποσοστά , ΟΧΙ. Εάν την ζητήσει από κάποιους άλλους, ΝΑΙ.


10.
Άρα τελικά τί είναι το fast track;
To fast track είναι η απάντηση της Κυβέρνησης σε αυτό που όλοι έχουμε κατά καιρούς και συχνά ακούσει "ΝΟ ΜΟΝΕΥ ΝΟ ΗΟΝΕΥ".





τα παρασκήνια του fast track

κλέφτες και δολοφόνοι
μαυρίστε τους




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου