Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Stuxnet και τρίχες κατσαρές



Ο ιός Stuxnet αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο να αναζητεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές που λειτουργούν με ένα ειδικό λογισμικό της Siemens , το οποίο ελέγχει τη λειτουργία των αγωγών πετρελαίου, των ηλεκτρικών σταθμών και άλλων βιομηχανικών μονάδων και να τους μολύνει.

Ο ιός μπορεί να μείνει κρυμμένος στους υπολογιστές και να τεθεί σε λειτουργία όταν θα έχει αναγνωρίσει τον στόχο του. Τότε μπορεί να ελέγξει βαλβίδες ή άλλα βιομηχανικά εξαρτήματα και μέσω αυτών να προκαλέσει ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τον Ρελ Σούουενμπεργκ της εταιρείας ασφαλείας στον τομέα της Πληροφορικής Kapersky Labs Americas, ο Stuxnet που μολύνει εδώ και έναν χρόνο, μέσω των Flasch memory sticks, δεν έχει ανάγκη από το Ίντερνετ για να επεκταθεί.

Αυτό το Trojan , ο Stuxnet , λειτουργεί σε όλα τα τρέχοντα λειτουργικά συστήματα των Windows, έχει ακόμη και μια έγκυρη ψηφιακή υπογραφή
που του παρέχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζεται από τα Windows σαν ασφαλές πρόγραμμα .

Μέχρις στιγμής ,με τα λεγόμενα της Siemens, έχει εντοπίσει στις εγκαταστάσεισ 15 διαφορετικών χωρών,40.000 υπολογιστές από τους οποίους οι 30.000 βρίσκονται στο Ιραν, χωρίς όμως να έχουν υπάρξει επιπτώσεις στην λειτουργεία των λογισμικών.

Σύμφωνα με την εταιρεία τούς τροφοδότησε με ένα αντίδοτο και από τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν έχει εντοπισθεί νέα προσβολή.

Το περίεργο είναι ότι..:

1. οι ειδικοί γνωρίζουν επάνω από ένα χρόνο την ύπαρξη και τον τρόπο λειτουργείας του Stuxnet ,που κατά τα λεγόμενά τους έπρεπε να υπάρχει μόνον μέχρι το 2009.

2. Αλλάζοντας τώρα την ημερομηνία των επηρεαζόμενων υπολογιστών στο Ιράν
2009 αντι 2010 παρέμεινε ο «Stuxnet" ενεργός και πολλαπλασιάζεται μέχρι σήμερα.



Ιός χτυπά τα λογισμικά της Siemens

So funktioniert die digitale Waffe



- κατα τα λεγόμενα των ειδικών
για την δημιουργία του stuxnet χρειάστηκαν πάνω από 50 χάκερς/ειδικοι
και αρκετά εκατομύρια ευρό...


κατά τα φαινόμενα όμως ήταν απλή "συνέργεια"
προγραμμάτων και προγραμματιστών με τις ευλογίες του κατεστημένου...
κι'ας καεί ο κόσμος όλος..! -



Google celebrates 12th birthday




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου