Το Καθεστώς του Γ. Παπανδρέου ακολουθεί ασυγκράτητο τον άκρως επικίνδυνο δρόμο του ‘’δορυφόρου’’ του Ισραήλ ,πράγμα που εγκυμονεί μείζονες περιπέτειες στο άμεσο μέλλον αλλά και άκρως επιζήμιες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα.

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

εικόνες από το μέλλον της ελλάδας- οι χρυσαυγίτες της ιστανμπούλ -
- τα βλαστάρια των δημιοκρατών έρντογκαν και γαπ -
- το ρουφιανοσόι ή το ρουφιανολόι -( κλικ στην εικόνα )

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην ιστορική συνοικία Μπέιογλου (ευρωπαϊκή πλευρά), κέντρο της νυχτερινής ζωής της Κωνσταντινούπολης, πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2010.

Περίπου 30 χτηνώδεις φαρδοκλάνηδες οπλισμένοι με μαχαίρια, μπαστούνια, σιδερόβεργες και παραλυτικά σπρέι, επιτέθηκαν σε εκατοντάδες άτομα που είχαν προσκληθεί στα εγκαίνια πολλών γκαλερί της συνοικίας.

"Μάς επιτέθηκαν επειδή πίναμε στο δρόμο, ακριβώς μπροστά από τις εισόδους των γκαλερί φωνάζοντας 'Αλάχ Ακμπάρ' (ο Θεός είναι μεγάλος)", δήλωσε ένας από τους προσκεκλημένους στα εγκαίνια, στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το αποχτηνωμένο πλήθος υπό τον έλεγχο της αστυνομίας κυνήγησε τους προσκεκλημένους των εγκαινίων των γκαλερί μέσα σε αυτές, σπάζοντας τζάμια και χρησιμοποιώντας μπαστούνια και δακρυγόνα", γράφει δημοσιογράφος της Μιλιέτ, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στα εγκαίνια. "Βαρβαρότητα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης",

Galeri baskını için mahalleli konuştu

είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Radikal.

"Αυτό που συνέβη εδώ θυμίζει αυτό που έγινε στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ, στο Σίβας", δήλωσε ο ζωγράφος Μπεντρί Μπαϊκάμ, που παρευρέθηκε στα εγκαίνια. Σύμφωνα με πολλές εφημερίδες, η αστυνομική δύναμη μετέβη στον τόπο των ταραχών, αλλά δεν έγινε καμία σύλληψη.

Το 1993, πλήθος ακραίων ισλαμιστών έβαλε φωτιά στο ξενοδοχείο Μαντιμάκ, στο Σίβας όπου ομάδα διανοουμένων, μουσικών και αλεβιτών ποιητών συμμετείχε σε πολιτιστικό φεστιβάλ. Τριάντα επτά άτομα έχασαν τότε τη ζωή τους.

Επίθεση σε γκαλερί της Κωνσταντινούπολης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου